Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Satakuntaan aikaisempaa enemmän hirvieläinten pyyntilupia

Suomen riistakeskus - Satakunta

Satakuntaan aikaisempaa enemmän hirvieläinten pyyntilupia

Tiedote.
Julkaistu: 04.08.2016 klo 12:36
Julkaisija: Suomen riistakeskus - Satakunta

Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueelle on myönnetty syksyn metsästyskaudelle pyyntilupia 1984 kpl hirvelle, 5465 kpl valkohäntäpeuralle ja 22 kpl kuusipeuralle. Hirvellä ja valkohäntäpeuralla lupamäärät kasvoivat noin kymmenyksellä viime kauteen nähden.

Rannikon hirvikanta kasvussa

Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan Satakunnan toimialueella eli viime talvena noin 3 900 hirveä. Arvion mukaan etenkin Satakunnan rannikkoseudulla hirvikanta on selvästi vahvistunut aikaisemmasta, kun taas sisämaassa kanta on pysytellyt viime vuosien tasossa.

Hirvenpyyntilupien määrää nostettiin erityisesti rannikolla sijaitsevilla hirvitalousalueilla, koska näillä alueilla arvioitu hirvikannan tiheys ylittää Satakunnan alueellisen riistaneuvoston asettamat tiheystavoitteet. Myönnetyistä pyyntiluvista osa käytetään perinteisesti ns. pankkilupina, jotka otetaan käyttöön mikäli syksyllä todettu hirvitilanne sitä esimerkiksi vahinkojen estämiseksi edellyttää.

Valkohäntäpeuralle runsaasti pyyntilupia

Myös valkohäntäpeuralle myönnettiin aikaisempaa enemmän pyyntilupia. Metsästäjien arvion mukaan peurakanta on viime vuosina selvästi vahvistunut, ja lupamääriä lisäämällä pyritäänkin kannan kasvua rajoittamaan. Valkohäntäpeura on hyvin merkittävä riistaeläin, mutta aiheuttaa myös huomattavan määrän liikenneonnettomuuksia vuosittain. Suurin osa valkohäntäpeuran aiheuttamista kolareista tapahtuu loka-joulukuussa, joten Riistakeskus suositteleekin, että peurojen metsästys aloitettaisiin täysimittaisesti heti kauden alussa.

Suomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Suomen riistakeskus Satakunnan toimialueeseen kuuluu Satakunnan maakunta sekä Kihniön, Parkanon, Ikaalisten, Hämeenkyrön, Sastamalan, Punkalaitumen ja entisen Viljakkalan kunnan alueet Pirkanmaalta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs