Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Sänky ja The Addams Family ensi-illoissa tulevana viikonloppuna

Oulun kaupunginteatteri

Sänky ja The Addams Family ensi-illoissa tulevana viikonloppuna

Tiedote.
Julkaistu: 12.01.2015 klo 14:28
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä nähdään ensi-illassa perjantaina 16.1. klo 19 Sänky ja suuren näyttämön ensi-illassa lauantaina 17.1. klo 19 The Addams Family.

Sänky koostuu seitsemästä itsenäisestä pienoisnäytelmästä, jonka kirjava henkilökaarti piirtää näyttämölle tuttujen tilanteiden kautta koko ihmiselämän kaaren. Rooleissa Jaana Kahra, Elina Korhonen, Pentti Korhonen, Mirjami Kukkola, Mikko Leskelä, Aki Pelkonen, Hannu Pelkonen, Timo Reinikka, Kari J. Ristolainen, Anne Syysmaa, Liisa Toivonen ja Tuula Väänänen. Ohjaus Heta Haanperä, sovitus Jukka Heinänen, lavastus Maija Tuorila ja puvut Pirjo Valinen.

Sänky on pitkän taiteilijauran näyttelijänä ja näytelmäkirjailijana tehneen Liisamaija Laaksosen teksteihin pohjautuva inhimillinen komedia. Laaksonen tunnetaan erityisesti televisioon tekemistään rooleista ja käsikirjoituksista. Myös Sänky on esitetty ensimmäisen kerran televisiosarjana. Laaksoselle on myönnetty useita draamataiteen palkintoja. Hän on saanut mm. kolme Jussi-patsasta, kaksi valtionpalkintoa, Pro Finlandia –mitalin sekä Suomi-palkinnon.

Näytelmän ohjanneen Heta Haanperän aiempia ohjauksia Oulussa ovat olleet mm. Suomen ensi-ilta Juoksuhaudantie, koko Oulun yhteinen ponnistus West Side Story, lämminhenkinen yleisön suosikki Kultalampi sekä Oulun kahdeksannet luokat kiertänyt Forum-teatteriesitys MITÄH!? ja tuoreimpana musiikkinäytelmä Amadeus.

The Addams Family on huumorin sävyttämä musikaalikomedia, jonka tekstin ovat yhteistyössä kirjoittaneet Marshall Brickman & Rick Elice. Tarinaa kuljettaa eteenpäin Andrew Lipan säveltämä musiikki, jota kuullaan näytelmän 6-henkisen ”hautajaisbändin” tulkitsemana. Mukana on myös upea tanssiryhmä.

Maailmankuulu musikaali perustuu Charles Addamsin luomiin hahmoihin, joita hän kehitteli sarjakuvissaan jo 1930-luvulla, ja televisiosarjana tarinaa esitettiin 1960-luvulla. Menestystä seurasivat mm. kokoillan Hollywood-elokuvat vuosina 1991, 1993 ja 1998 sekä Broadway-musikaali vuonna 2010. Suomen kantaesitys nähtiin Tampereen Työväen Teatterissa vuonna 2013.

Perheen vanhempia näyttelevät Merja Larivaara ja Kari-Pekka Toivonen. Muissa rooleissa nähdään Antti Annola (vierailija), Heli Haapalainen, Aki Louhela (vierailija), Anneli Niskanen, Janne Raudaskoski, Mikael Saari (vierailija), Lotta Vaattovaara ja Anttila Viitala (vierailija). Ohjaus Pertti Sveholm, lavastus Jyrki Seppä ja puvut Pasi Räbinä.

Näytelmän ohjaaja Pertti ”Svenkka” Sveholm on yksi maamme tunnetuimmista näyttelijöistä, ja hänellä on takanaan toistasataa elokuva- ja tv-roolia. Jo vuodesta 1981 Sveholm on ollut helsinkiläisen Ryhmäteatterin riveissä, jossa hän on ollut mukana kymmenissä näytelmissä. Oulussa Sveholm on ohjannut aiemmin kaupungin 400-vuotisjuhlaoopperan Messenius ja Lucia vuonna 2005. Hänet on palkittu kahdella Jussi-palkinnolla ja Koura-palkinnolla.

 

HUOM! Tiedotusvälineet ovat tervetulleita ensi-iltoihin tai muihin esityksiin. Liput, yhteydet ja järjestelyt tiedottajalta.

Pressikuvat ovat ladattavissa osoitteessa http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat/

Lisätietoja tiedottaja Päivi Vuoti-Karvonen, puh. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs