Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Salpausselän kisoissa otetaan varaslähtö vuoden 2017 MM-kisoihin

Lahti Ski Games

Salpausselän kisoissa otetaan varaslähtö vuoden 2017 MM-kisoihin

Tiedote.
Julkaistu: 15.12.2015 klo 11:06
Julkaisija: Lahti Ski Games

Salpausselän kisat ovat tulevana talvena MM-esikisat; vuoden 2017 pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisojen kenraaliharjoitus ja testilaboratorio. Viikonlopun aikana Lahdessa nähdään ennätysmäärä kisoja höystettynä maistiaisilla MM-oheisohjelmasta ja -palveluista. Samalla käynnistyy myös Plan International Suomen ja Lahti2017:n yhteistyö.

Esikisoissa tullaan vuoden 2017 MM-kisojen lailla panostamaan kokonaisvaltaiseen, elämykselliseen kisakokemukseen, mikä sisältää uusiutuneen urheilukeskuksen puitteet, huippu-urheilun tarjoaman jännitysnäytelmän sekä laadukkaan oheisohjelman ja –palvelut. Ruokatarjonta tulee olemaan monipuolinen, skaala ulottuu perinteisestä kisamakkarasta lähiruokaan ja street foodiin.

- Tulemme sekä esikisoissa että MM-kisoissa kiinnittämään erityistä huomiota asiakaspalveluun, mikä heijastuu koko organisaatioomme aina vapaaehtoisia myöten. Meille on tärkeä päästä harjoittelemaan uutta toimintatapaa käytännössä esikisoissa, toteaa pääsihteeri Janne Leskinen.


Suunnitelmissa ennätysmäärä kisoja viikonlopun aikana

Rukan maailmancupin peruutukset ovat tuomassa kisaohjelmaan yhden ylimääräisen mäki- ja yhden yhdistetyn kisan. Lopullista vahvistusta odottavan kisaohjelman mukaan viikonlopun aikana Salpausselällä nähtäisiin enemmän maailmancupin kisoja kuin kertaakaan aiemmin tapahtuman 91-vuotisessa historiassa.

- Suunnitellut yksitoista kilpailua kolmessa päivässä on tiukka testi organisaatiollemme, mutta katsojille tarjolla on tietysti jännitettävää lähes aamusta iltaan kaikkina kolmena päivänä, kuvaa kilpailupäällikkö Tami Kiuru.

- Iso uudistus sekä urheilijoiden että kilpailijoiden kannalta on stadionin viereen jäähallin parkkipaikalle tuotava hiihdon huoltoalue, joka mahdollistaa ensimmäistä kertaa maailmancupkisoissa yleisön pääsyn huoltoalueen kulissien taakse, jatkaa Kiuru.

Urheilukeskuksen uusi hiihtosilta ja remontoitu suurmäki ovat esikisoissa ensimmäistä kertaa kansainvälisessä testissä.


Yhteistyö Plan Suomen kanssa tyttöjen mahdollisuuksien puolesta

MM-esikisojen jokainen päivä saa oman teemansa. Perjantaina hypätään naisten ja tyttöjen hyväksi, kun jokaisen pääsylipun hinnasta luovutetaan 5 euroa Planin työhön kehitysmaiden tyttöjen hyväksi ja 5 euroa suomalaisen naismäkihypyn kehittämiseen. Samalla käynnistyy Lahti2017:n ja Plan Suomen yhteistyö.

- Plan edistää kehitysmaiden lasten, erityisesti tyttöjen elämää pysyvästi. Uskomme tyttöjen unelmiin ja heidän mahdollisuuksiinsa toteuttaa kykyjään yhteiskunnan tasavertaisina jäseninä. Naishuippu-urheilijat muistuttavat meitä näistä mahdollisuuksista ja kannustavat meitä tavoittelemaan maailmaa, jossa mahdollisuudet voivat toteutua kaikille, toteaa Plan Suomen pääsihteeri Ossi Heinänen.

Perjantai huipentuu kovassa suosiossa olevan Anssi Kelan konserttiin, josta pääsee nauttimaan kisalipun hinnalla.

Esikisojen lauantaina vietetään karnevaalipäivää, jonka kohokohta on legendaarinen  iltamäki. Sunnuntain teema on koko perheen supersunnuntai ja päivä tarjoaa urheilujännityksen lisäksi monenlaista puuhaa koko perheelle.

- Viikonlopun aikana saadaan esimakua muutamista MM-kisoihin suunnitelluista oheisohjelmista; Tangomarkkinoiden kanssa tuodaan yleisölle maistiaisia Monotangoista, artisteista mukana ovat Heidi Pakarinen ja Aki Samuli. Toisena mainittakoon Heurekan kanssa rakennettava pop-up tiede-elämys, kertoo tapahtumajohtaja Jesse Kiuru.

Yleisötutkimusten perusteella yksi tärkeimmistä syistä tulla urheilutapahtumaan on sen tunnelma. MM-esikisojen tapahtumatuotannosta vastaa pitkälti sama kansallisesti ja kansainvälisesti meritoitunut joukkue kuin MM-kisoissakin. Hiihtotapahtumissa kisatunnelman virittämisestä vastaa pääkuuluttajana Antero Mertaranta. Mäkimontussa kapellimestarina toimii mm. mäkiviikolla ja Zakopanen maailmancupeissa yleisöä viihdyttänyt puolalainen Sysko Crowd Supporters.


Kaveriporukat ja perheet huomioitu lipunmyynnissä

Esikisojen päiväteemat näkyvät vahvasti myös lipunmyynnissä. Perjantain lipun hinnasta luovutetaan 5 euroa Planin työhön kehitysmaiden tyttöjen hyväksi ja 5 euroa suomalaisen naismäkihypyn kehittämiseen. Lauantaina viiden hengen porukka saa kisaliput neljän hinnalla ja perheille on oma tarjouksensa. Sunnuntaina tarjolla on perhelipun lisäksi eläkeläisille kaksi lippua yhden hinnalla.

Lauantaina kisavieraan on mahdollista räätälöidä oma lippunsa sen mukaan, haluaako vaikkapa istumapaikan stadionilla ja päästä kurkistamaan hiihdon huoltoalueen kulissien taakse. Lipunmyynti MM-esikisoihin käynnistyy Lippupalvelussa lopullisen kilpailuohjelman varmistuttua.

Lisätiedot:
Lahti2017 ja MM-esikisat, pääsihteeri Janne Leskinen, 0400-300 930
Lahti2017 ja MM-esikisat, tapahtumajohtaja Jesse Kiuru, 050-585 7441
Lahti2017 ja MM-esikisat, kilpailupäällikkö Tami Kiuru, 050-331 7279
Plan International Suomi, pääsihteeri Ossi Heinänen, 040-752 0080

 

Median akkreditointi esikisoihin on avattu osoitteessa www.salpausselankisat.fi

Liite: MM-esikisojen logo

Liitetiedostot

 

 #LahtiSkiGames
#MMetkot

Pre-World Championships
MM-esikisat
19.-21.2.2016
www.lahtiskigames.com
Facebook

Twitter
Instagram
YouTube

 

 

#Lahti2017
FIS Nordic World Ski Championships
Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut
22.2.-5.3.2017

www.lahti2017.fi
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs