Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Rytmikäs Etnofest värittää Varissuon ensi lauantaina

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Rytmikäs Etnofest värittää Varissuon ensi lauantaina

Tiedote.
Julkaistu: 17.05.2016 klo 09:00
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Iloinen ja värikäs Etnofest-festivaali järjestetään jälleen ensi lauantaina 21. toukokuuta Varissuon Pelttarin kentällä. Maksuton tapahtuma tarjoaa tanssittavia musiikkielämyksiä, ravintolapäivän ruokakojuja herkkuineen ja monenlaisia työpajoja koko perheelle.

Monikulttuurinen Etnofest järjestetään Varissuolla nyt jo kolmatta kertaa. Tapahtuma on saanut paljon hyvää palautetta ja se on alueella odotettu.

– Tämäntyyppiset tapahtumat ovat tärkeitä kasvattamaan alueen positiivista imagoa ja tiivistämään alueen toimijoiden yhteistyötä, mikä myös lisää alueen asukkaiden viihtyvyyttä, kertoo Etnofestin tapahtumakoordinaattori, toiminnanjohtaja Hasan Habib Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan nuorisopalveluista.

– Tänä vuonna ekstraa tuo se, että tapahtuma järjestetään ravintolapäivänä, joten tarjolla on aiempaa enemmän herkkuja useista eri kulttuureista. Myös työpajoja on runsaasti.

Monipuolinen, tanssittava musiikkikattaus

Etnofest alkaa rytmikkäästi Guimbalax-kokoonpanon afrikkalaisin ja karibialaisin rytmein, jotka sekoittuvat bluesiin ja suomenkielisiin lauluharmonioihin. Iskelmäfanejakaan ei ole unohdettu: Guimbalaxin jälkeen lavalle nousee modernia iskelmää soittava Lemmen kätyrit. Malaya groove tanssittaa yleisöä latinorokin, R&B:n ja klassisen rokin tahtiin ja Brazilian aeroplane soittaa suomalaisten artistien lauluista brasilialaisia tulkintoja. Etnofestin lopuksi soittaa Kuukumina. Se lupaa vetää koko perheen konsertin, jossa yleisö pääsee mukaan soittamaan, laulamaan ja tanssimaan. Erikoisvieraana Kuukuminassa on kuubalaisen tres-soittimen taituri Tero Toivanen.

Työpajoissa jokaiselle jotakin

Työpajoissa riittää tekemistä. Lapsille on luvassa ohjelmaa esimerkiksi lennokki- ja rumputyöpajoissa sekä Haltijahahmo-askartelutyöpajassa. Nuorisoa viihdyttävät Nuokkaribiili ja Turun tyttöjen talo Varissuon oma munkkikoju ”Ihanat munkit”. Aikuiset voivat rentoutua ja rupatella itämaisella teepisteellä, jonka kattaa Yhdessä-yhdistys. Lähi-idän tunnelmissa on mahdollisuus ottaa vaikka kesäinen hennatatuointi.

Myytävä ruoka tulee pääosin Sondip ry:n eri kulttuuriyhdistyksiltä, joten tapahtumassa voi kokea uusia ja yllättäviä makuelämyksiä ja tukea samalla yhdistysten toimintaa. Myynnissä on muun muassa perinteistä ja maistuvaa afganistanilaista, nigerialaista, kosovolaista, somalialaista ja virolaista ruokaa. Mukana on myös Latte Cafen kahvikärry.

Etnofest järjestetään Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan nuoriso-, kirjasto- ja liikuntapalveluiden, Sondip ry:n, Katariinan seurakunnan, Yhdessä-yhdistys ry:n, Akseli-kiinteistöpalvelujen, Step-Europen, 360-mediatalon, MLL:n, SPR:n sekä Turun tyttöjen talo Varissuon yhteistyönä.

Etnofest-festivaali Varissuon Pelttarin kentällä lauantaina 21.5. klo 15–19. Maksuton.

 

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Hasan Habib
puh. 044 907 2956
hasan.habib@turku.fi
Turun nuorisopalvelut
Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

 

Katso lisää:

www.etnofestturku.com

www.facebook.com/events/1082018868523074/

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs