Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Runsas vierailuohjelmisto täydentää kotimaisten kantaesitysten kevättä

Oulun kaupunginteatteri

Runsas vierailuohjelmisto täydentää kotimaisten kantaesitysten kevättä

Tiedote.
Julkaistu: 07.01.2016 klo 11:00
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatterin kevätkausi on käynnistynyt. Festivaaliviikolla (25.-31.1.2016) kantaesityksensä saavat 25.1. pienellä näyttämöllä Nukketeatteri Kuuman Ankanpoikasen Gorilla Gorilla ja tiistaina 26.1. suurella näyttämöllä Kaiken Kirja. Helmikuussa kantaesitykset jatkuvat oululaismiesten tarinoihin pohjautuvilla näytelmillä Pöljänpojan vakuutus ja Laulu koti-ikävästä. Neljän kotimaisen kantaesityksen kevättä täydentää runsas vierailuohjelmisto.


TEATTERIN KEVÄÄN 2016 VIERAILUOHJELMISTO. LIPUNMYYNTI ALKAA 7.1.2016

Perjantaina 12.2. klo 19 ja lauantaina 13.2. klo 13 suurella näyttämöllä
NÄYTTELIJÄTÄR
Ritva Oksanen päästää taiteilijajuhlanäytelmässään katsojan kurkistamaan näyttelijäntyön ytimeen. Näyttelijätär kaivautuu muistiinsa ja nostaa sieltä roolitöitä 50 vuoden ajalta. Löytyvätkö vuorosanat vai tarvitaanko kuiskaajaa? Näyttelijätär Ritva Oksanen. Kapellimestari Pedro Hietanen. Käsikirjoitus Outi Popp. Ohjaus Arja Pessa.

Perjantaina 12.2. klo 19 ja lauantaina 13.2. klo 13 Pikisalissa
TariNoita
SOTALAPSI
Esitys perustuu Oulun seudun sotalasten sekä sotaa ja terrorismia paenneiden tämän päivän maahanmuuttajien haastatteluihin. Esiintyjät Annina Rokka ja muusikko Erkki Lampén. Ohjaus Mikko Korsulainen.

Perjantaina 19.2. ja lauantaina 20.2. klo 18.30 Pikisalissa
Aura of Puppets ja TEHDAS Teatteri
ROMEO & JULIA – suuruudenhullua Shakespearea nukein
Räikeän visuaalinen nukketeatterisovitus nostaa esiin mm. aseiden ja huumeiden kyllästämät laitamaat, naiskaupan sekä unohtuneet kaatopaikat, joilla väkivalta on arkipäiväisempää kuin rakkaus. Aikuisille! Ohjaus ja sovitus Merja Pöyhönen.

Maanantaina 7.3. klo 19 sekä tiistaina 8.3. klo 13 ja 19 suurella näyttämöllä
MIELENSÄPAHOITTAJA JA POIKA
Valtakunnan valoittanut Mielensäpahoittaja on kirjailija Tuomas Kyrön luoma hahmo. Niin hauska ja viisas, niin tosi ja tarpeellinen, ja niin jäärä! Rooleissa Esko Roine ja Aimo Räsänen. Ohjaus Marika Vapaavuori.

Tiistaina 22.3. ja keskiviikkona 23.3. klo 19 suurella näyttämöllä
Helsingin Kaupunginteatteri
KIVIÄ TASKUSSA
Marie Jonesin valtavan suosittua näytelmää on esitetty jo vuodesta 2002 loppuunmyydyille saleille. Yleisön pyynnöstä kahden virtuoosinäyttelijän taidonnäyte rantautuu jälleen Ouluun. Rooleissa Martti Suosalo ja Mika Nuojua. Ohjaus Pentti Kotkaniemi.

Perjantaina 1.4. klo 19 pienellä näyttämöllä
SAD SONGS FROM THE HEART OF EUROPE
Kristian Smedsin näytelmä pohjaa Dostojevskin klassikkoteokseen Rikos ja rangaistus näkökulmanaan Raskolnikovin rakastettu, olosuhteiden pakosta prostituoiduksi ajautunut Sonja. Rooleissa Liisa Sofia Pöntinen. Ohjaus Jari Juutinen.

Keskiviikkona 6.4. ja torstaina 7.4. klo 19 suurella näyttämöllä
Helsingin Kaupunginteatteri
PALVELIJA
Toisille palvelijan rooli sopii kuin hanska käteen, mutta toisia se alkaa ajan myötä rassata. Palvelijan rooliin ui monitaituri Martti Suosalo, joka paitsi esittää näytelmän kaikki roolit, myös ohjaa esityksen yhdessä Raila Leppäkosken kanssa.

Perjantaina 22.4. klo 19 Pikisalissa
Teatteri Quo Vadis
EVOLUUTIO
Näytelmän keskiössä on perhe, jonka tavoitteena on ihmislajin – ja siinä samalla koko planeetan evoluution suunnan – muuttaminen. Käsikirjoitus ja ohjaus Marko Järvikallas.

Helatorstaina 5.5. klo 18 suurella näyttämöllä
TOTUUS JA VALHE - Vladimir Vysotskin lauluja
Vysotskin lyriikka nousee esiin mm. Pirkko Saision osuvissa suomennoksissa. Aina ajankohtaisia lauluja konsertissa tuoreina tulkintoina esittävät maamme eturivin näyttelijät ja muusikot. Mukana Martti Suosalo, Nora Raikamo, Jarkko Lahti, Kiureli Sammallahti ja Valtteri Bruun.

Torstaina 19.5. ja perjantaina 20.5. klo 18.30 suurella näyttämöllä
HANNU JA KERTTU
Ajaton satuklassikko hurmaa koko perheen ja vie mukanaan elämysmatkalle seikkailujen ja salaisuuksien taianomaiseen maailmaan. Hannu ja Kerttu nähdään ihastuttavana oopperaversiona, johon yhdistyy puheteatterin kerrontaa.
Kapellimestari Jaakko Kuusisto, ohjaus Toni Wahlström. Rooleissa Mari Palo, Anu Hostikka, Päivi Nisula, Juha Hostikka, Riikka Rantanen ja Tiina Vahevaara. Mukana myös Oulu Sinfonia ja nuorisokuoro Oulun Fröökynät.


MONIPUOLISTA MUSIIKKIVIIHDETTÄ TEATTERIRAVINTOLASSA

Perjantaina 4.3. ja perjantaina 8.4. klo 19.30
Improvisaatioryhmä ÖRKIT!
Vauhdikasta ja unohtumatonta ohjelmaa mm. yleisön antamien aiheiden pohjalta esittävät Heli Haapalainen, Pentti Korhonen, Mikko Korsulainen ja Janne Raudaskoski. Muusikkona Harri Laakkonen.

Naistenpäivänä, tiistaina 8.3. klo 19.30
NAISTENPÄIVÄN ILTA
Ilta naisille – ja kaikille naisia rakastaville – on tulvillaan ajatuksia ja säveliä naisen elämästä. Mukana Merja Larivaaran vetämässä illassa ovat mm. Heli Haapalainen, Elina Korhonen, Merja Pietilä, Anne Syysmaa, yllätysesiintyjiä ja nelihenkinen orkesteri.

JULMAN MAAN LAULUJA - lauluntekijäklubi jatkuu
lauantaina 20.2. klo 19.30 vieraina suomisoulin kruunaamaton kuningas Sami Saari ja Jukka ”Aknestik” Takalo.
lauantaina 9.4. klo 19.30 toiveuusinta yleisön pyynnöstä. Vieraina ”Poika julman maan” Esa Eloranta ja ”Lentäjän poika” Edu Kettunen. Molempia iltoja isännöi niin keikkalavoilta kuin teatteristakin tuttu Aki Louhela.


Lisätietoja: viestintä- ja markkinointisuunnittelija Päivi Vuoti-Karvonen, puh. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi

Pressikuvat ovat ladattavissa osoitteesta http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat

HUOM! Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita ensi-iltoihin ja muihin esityksiin, liput, yhteydet ja järjestelyt viestintä- ja markkinointisuunnittelijalta.

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs