Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Rukan laskettelukausi avautui syyslomille

Rukakeskus

Rukan laskettelukausi avautui syyslomille

Tiedote.
Julkaistu: 12.10.2015 klo 15:09
Julkaisija: Rukakeskus

Laskettelukausi alkoi Rukalla Saaruan rinteessä maanantaina 12. lokakuuta klo 11. Kyseessä on yksi kautta aikojen aikaisimmista rinteen avauspäivistä. Tiistaista eteenpäin hissit ovat avoinna päivittäin kello 9.30–19. ja Saaruassa on myös reilejä. Huipulle vievät Saaruan 4-hengen sekä Rukankylän puolelta Kurun 3-hengen tuolihissit. Seuraavaksi Rukalla avataan Kururinne, Eturinteet, Saaruassa toinen rinne sekä Kylän lastenrinne. BatteryParkin avaustavoite on isänpäiväviikonloppuna.

Kauden alkuperäinen avaustavoite oli perjantaina 16. lokakuuta, jota saatiin aikaistettua sopivasti syyslomaviikoille. Rukan rinteitä on lumetettu viikon verran pienessä pakkassäässä. Aikaisen aloituksen ja onnistuneen lumetuksen mahdollistaa Rukan tehokas lumetusjärjestelmä, jolla hyvissä lumetusoloissa uusia rinteitä saadaan auki reilun vuorokauden lumetuksella.

– Reilut 90 lumitykkiä tekevät parhaimmillaan 1.250 kuutiometriä lunta tunnissa. Automaattitykit säätelevät itse veden määrän lämpötilan mukaan ja näin saadaan paras mahdollinen lumenlaatu, joka takaa hyvät hiihtokelit toukokuulle saakka. Ruka on Euroopan lumivarmin hiihtokeskus yli 200 hiihtopäivällään, kertoo Rukakeskus Oy:n paikallisjohtaja Matti Parviainen.

Rukan syyslomaviikkojen ohjelmassa on laskemisen lisäksi toimintaa kaikenikäisille. Rukan Talven Avajaisia vietetään isänpäiväviikonloppuna 6.-8.11.2015, jolloin ohjelmaa on niin rinteessä kuin myös Rukan kylässä. Talven avajaisissa mukana on nimekkäitä esiintyjiä ja Rukan alkukauden maailmancupeissa maailman parhaat kilpailevat perinteisissä ja uusissa lajeissa: Ruka Nordic 27.-29.11. ja Freestylen maailmancup 12.12.2015.

Murtomaaladuista Rukalla avataan ensimmäisenä stadionin FIS-latu marraskuun alussa, joka saadaan hiihtokuntoon viimekeväisellä ja ladulle tykitettävällä uudella lumella. Petäjäkankaan ensilumenladun lumettaminen Tropiikin kupeessa alkaa, kun pakkasta Kuusamossa on vähintään viisi astetta. Molemmat ladut ovat maksutta kaikkien hiihdettävissä sekä perinteisellä että vapaalla tyylillä.    

Rukan rinteiden lumetustilannetta voi seurata osoitteessa http://ski.ruka.fi/rinteet

Rukan syyslomien ohjelma: http://www.ruka.fi/syyslomat

Lisätietoja: Matti Parviainen, paikallisjohtaja, Rukakeskus Oy, puh. 0400-680282

Kuvia avatusta rinteestä Rukakeskuksen kuvapankissa: http://rukakeskus.digtator.fi:80/public/d60fbf0699E6.aspx

Rukakeskus-konserni on vastannut Rukan rinnetoiminnoista vuodesta 1973 ja Pyhän rinnetoiminnoista vuodesta 1987 lähtien. Se on Suomen johtavia matkailuyrityksiä ja hiihtokeskustoimialan markkinajohtaja 20 % osuudella hissilippujen myynnistä. Yhtiöt toimivat Rukan ja Pyhän kansainvälistyvissä, ympärivuotisissa matkailukeskuksissa. Ydinosaamistamme on rinneliiketoiminta, mutta harjoitamme Rukalla ja Pyhällä myös majoitus-, rinneravintola-, vuokraamo- ja myymälätoimintaa. Liikevaihtomme on n. 24 miljoonaa euroa ja työllistämme n. 200 henkilöä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs