Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Ruka Nordicin mäkikilpailut vahvistuivat - myös yhdistetyn maailmancup Lahdessa sinetöitiin

Hiihtoliitto

Ruka Nordicin mäkikilpailut vahvistuivat - myös yhdistetyn maailmancup Lahdessa sinetöitiin

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2016 klo 18:44
Julkaisija: Hiihtoliitto

Kansainvälisen hiihtoliiton kokouksessa Zürichissä on vahvistettu kauden 2016/17 pohjoismaisten lajien maailmancupien kalenterit. Suomeen haetut maailmancupit, Ruka Nordic ja Lahden yhdistetyn maailmancupin kisaviikonloppu, vahvistettiin lajikomiteoissa.

Ruka Nordic, joka järjestetään tänä vuonna 25.-27.11. avaa kaikissa pohjoismaisissa lajeissa maailmancupkauden. Avaustapahtuman merkitys on luonnollisesti suuri Hiihtoliitolle niin taloudellisesti kuin urheilullisestikin. 

”Monilajiset maailmancupviikonloput ovat meille tärkeimpiä niin näkyvyyden, talouden kuin urheilunkin näkökulmista. Urheilijat pääsevät avaamaan kansainvälisen kautensa laajalla rintamalla Suomesta. Tämä korostuu erityisesti mäkihypyssä, jossa maailmancupin urheilijakiintiö on vielä kauden alussa pieni”, sanoo Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala

Ruka Nordicin mäki- ja yhdistetyn kilpailut vahvistuivat pääosin laajojen hyppyrimäkeen tehtyjen investointien turvin. Kuusamon kaupunki rakennutti HS142-mäkeen uuden ylämäen jääladun sekä lisäsi tuulisuojaa hyppyrin oikealle puolelle rakennetuin tuuliverkoin. Lisäksi investointeja ja kehittämistoimenpiteitä on tehty niin joukkueiden palveluun, kilpailuorganisaatioihin niin maastohiihdon kuin mäkihypynkin puolella kuin myös myyntiin ja markkinointiin.

”Suurin tekijä ovat varmasti kaupungin investoinnit hyppyrimäkeen. Lisäksi olemme vahvistaneet organisaatiotamme kilpailupuolella sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Uusien nettisivujen kautta vahvistamme viestintäämme ja kaiken kaikkiaan olemme hyvään suuntaan menossa. Se on ollut myös FISin ihmisten viesti meidän suuntaamme”, kiitteli Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu.

Lahdessa hiihdon ja yhdistetyn superviikonloppu loppiaisena  

Yhdistetyn maailmancupia kilpaillaan kahden henkilökohtaisen kilpailun voimin loppiaisviikonloppuna 7.-8.1.2017 Lahdessa. Samana viikonloppuna maastohiihtäjät kokoontuvat Skandinavia Cupiin, johon odotetaan erityisesti laajaa sprinttihiihtäjien osallistujamäärää. 

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala näkee loppiaisviikonlopun kilpailut erittäin positiivisena MM-kisaennakkona. Toki maailmancuptapahtuman järjestäminen on myös suuri ponnistus Lahti2017 MM-kisaorganisaatiolle. 

”Skandinavia Cup ja yhdistetyn maailmancup muodostavat Lahteen toisen suurtapahtumaviikonlopun ensi talvena. Kisaviikonloppu on paras mahdollinen MM-lämmittely: kolme päivää maastohiihtoa ja kaksi yhdistettyä huipputasolla. Suorituspaikat muovautuvat erinomaisessa aikataulussa kilpailuvalmiuteen ja ovat tämän jälkeen käytettävissä harjoittelua varten. Myös yleisö pääsee seuraamaan maailmanluokan urheilijoita livenä, mikä on varmasti erinomaista mainosta tuleville MM-kisoille puolitoista kuukautta ennen h-hetkeä”, linjaa Kulmala.

Pohjoismaistenlajien maailmancupkalenterit 2016/17

Maastohiihdon maailmancupkalenteri 2016/2017 

Naisten mäkihypyn maailmancupkalenteri 2016/2017 

Miesten mäkihypyn maailmancupkalenteri 2016/2017 

Yhdistetyn maailmancupkalenteri 2016/2017 päivitetään sivulle http://www.fis-ski.com/inside-fis/document-library/nordic-combined/#deeplink=calendar

 

www.hiihtoliitto.fi

Lisätietoja
Toiminnanjohtaja Mika Kulmala, Suomen Hiihtoliitto, puh. +358 40 576 1001, mika.kulmala@hiihtoliitto.fi
Pääsihteeri Seppo Linjakumpu, Ruka Nordic, puh. +358 400 706 433, seppo.linjakumpu@rukanordic.com
Pääsihteeri Janne Leskinen, Lahti2017 MM-kilpailut, puh. +358 400 300 930, janne.leskinen@lahti2017.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs