Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Rovaniemen Teatteri näyttää lapsille ja nuorille ihmeitä

Rovaniemen Teatteri

Rovaniemen Teatteri näyttää lapsille ja nuorille ihmeitä

Tiedote.
Julkaistu: 26.09.2016 klo 09:39
Julkaisija: Rovaniemen Teatteri

Rovaniemen Teatterille on valmistumassa kauden ensimmäiset esitykset lapsille ja nuorille. Teon alla on esityksellinen työpaja Teatterin seitsemän ihmettä, josta on tarjolla oma versionsa 3–10- ja 11–16 -vuotiaille. Syyskuun 30. päivänä on ensi-ilta 3–10 -vuotiaille suunnatusta sovituksesta ja 12. lokakuuta ensi-illassa nähdään esitys nuorille. 

Teatterin seitsemän ihmeen työpajassa katsojat saavat osallistua, näkyä ja kuulua. He voivat kommentoida, äänestää vaihtoehdoista ja antaa ehdotuksia. Ihmettely alkaa valoista ja lavasteista sekä jatkuu näyttelijäntyön keinoista ja teknisiin illuusioihin. Omaan huomioonsa pääsevät myös puvustus, maskeeraus, rekvisiitta ja äänitehosteet. Yleisö saa nähdä, miten tarina herää eloon ja miten teatterin keinoilla voidaan luoda erilaisia tunnelmia.

Esitystilanteen kapellimestareina ja teatterityön oppaina ovat Rovaniemen Teatterin näyttämömies Sami Saari, tehostemestari Miksa Koponen ja näyttelijä Kari Koivukangas. Esityksen on ohjannut Ilona Karppanen apulaisenaan Johanna Virsunen. Käsikirjoitus on Karppasen ja Virsusen. Puvustus on työryhmän kokoama ja lavastus on muokattu Täti ja minä -näytelmän lavasteista, jotka on suunnitellut Sanna Halme. Teatterin seitsemän ihmeen esitykselliset työpajat ovat Lappia-talolla pienellä näyttämöllä 30.9. alkaen lapsille ja 12.10. alkaen nuorille sekä Lapin kiertueella lokakuun 25. päivästä lähtien.

 

Lisätietoja saat teatterin Kati Kuhalta (0407686672, kati.kuha@rovaniemi.fi)
Kuvia löytyy keskiviikosta 28.9. lähtien verkkosivulta www.rovaniementeatteri.fi/ohjelmisto/esitykset/teatterin-seitseman-ihmetta-junioreille.

Rovaniemen Teatteri–Lapin Alueteatteri tarjoaa laajan valikoiman esityksiä erikoisuutenaan paikallisuus.Sen toimintaa ylläpitää Lapin Alueteatteriyhdistys, jonka jäseninä on 14 Lapin kuntaa. Katsojilla on vuosittain valittavanaan reilut 200 näytöstä lasten- ja musiikkiteatteria, klassikoita ja uutuuksia, komediaa ja draamaa. Monet niistä pohjautuvat lappilaisten kirjailijoiden teoksiin tai alueellisiin aiheisiin. 

Rovaniemen Teatterin koti on Alvar Aallon Lappia-talo. Teatterin esityksiä pääsee näkemään talon kolmen näyttämön lisäksi alueteatterin tuomina Lapin kunnissa. Suomen pohjoisimmasta ammattiteatterista saa myös puitteet tilaisuuksien järjestämiseen, koulutusta työyhteisöille sekä työpajoja aikuisille, lapsille ja nuorille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs