Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Rohkeat naiset kalenterityttöinä

Hämeenlinnan Teatteri

Rohkeat naiset kalenterityttöinä

Tiedote.
Julkaistu: 30.08.2016 klo 13:02
Julkaisija: Hämeenlinnan Teatteri

Kalenteritytöt avaa Hämeenlinnan Teatterin syyskauden lauantaina 3.9.2016. Lämpimän humoristinen näytelmä kertoo rohkeista keski-ikäisistä naisista, jotka tekevät alastonkalenterin kerätäkseen rahaa syöpäsairaalan oleskelutilan uuteen sohvaan.

Tarina perustuu tositapahtumiin. Englannin Pohjois-Yorkshiressä yksitoista naista tekivät vuonna 1999 vastaavassa tarkoituksessa kalenterin, jossa nämä maaseutumartat poseerasivat alasti leipomusten ja kukka-asetelmien takana. He halusivat auttaa ryhmänsä jäsentä ja hänen miestään, joka oli sairastunut leukemiaan, mutta myös muita jotka olivat samassa ahdistavassa tilanteessa.

kalenteritytot_36

Kuvaaja: Tapio Aulu

Ohjaaja Olka Horila on sovittanut näytelmän suomalaiseen ympäristöön, jossa Koivulan koulun vanhempainyhdistyksen naiset tarttuvat hyväntekeväisyyshaasteeseen. Suunnitelmat alastonkalenterista ei miellytä kaikkia. Lopulta asiat etenevät myönteisesti, ja kalenterista tulee sensaatio. Rohkeus ja ystävyyden voima synnyttävät enemmän kuin kuvitella saattoi. Rahaa lahjoitetaan myös leukemian tutkimukseen.

Myös näytelmän esitysoikeuksiin on kirjattu, että yhden esityksen tuotto ohjataan syöpätutkimukseen eli Kalenterityttöjen tarina elää yhä! Hämeenlinnan Teatteri lahjoittaa 9.11. klo 19 esityksen tuoton Syöpäsäätiölle.

Näytelmäversio perustuu samannimiseen elokuvaan, joka nähtiin ensi kerran valkokankaalla vuonna 2003. Brittiläinen Tim Firth kirjoitti tekstin, joka vei hänet maailman maineeseen. Ohjauksen teki jo kannuksensa ansainnut Nigel Cole. Viisi vuotta tämän jälkeen syntyi teatteriteos, joka on nähty teatterilavoilla ympäri maailmaa.

kalenteritytot_151

Kuvaaja: Tapio Aulu

Teatterissa vieraileva ohjaaja Olka Horila (s.1972) asuu Helsingissä. Hän valmistui näyttelijäksi Teatterikorkeakoulusta 1999. Ohjaajana Horila on työskennellyt vuodesta 2004 useissa teattereissa ympäri Suomen. Tuoreimmat ohjaukset tältä vuodelta ovat Sisko ja sen veli Rauman kesäteatterissa ja aiemmin suursuosion saaneen Tankki täyteen - komedian jatko-osa heinäkuussa Oulun kesäteatterissa. Kantaesitys Äitikortti sai ensi esityksensä syksyllä 2015 Kansallisteatterissa.

Ensi-ilta 3.9.2016 klo 18, Päänäyttämö, Hämeenlinnan Teatteri

Käsikirjoitus  Tim Firth
Suomennos  Aino Piirola
Ohjaus ja tekstin sovitus  Olka Horila

Rooleissa  Johanna Reilin, Katariina Kuisma-Syrjä,  Ria Kataja (vier.),  Liisa Peltonen, Leena Viitanen (vier.), Birgitta Putkonen, Lotta Huitti, Maiju-Riina Huttunen, Lasse Sandberg, Saska Pulkkinen, Mikko Töyssy

Lavastussuunnittelu  Eira Lähteinen
Pukusuunnittelu  Anne Laatikainen
Valosuunnittelu  Jari Vuori
Äänisuunnittelu  Timo Pönni

www.hmlteatteri.fi
#hmlteatteri

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs