Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Rivot runot Erkkolan Muusa Klubilla

Tuusulan kunta

Rivot runot Erkkolan Muusa Klubilla

Tiedote.
Julkaistu: 15.02.2016 klo 10:29
Julkaisija: Tuusulan kunta

”Tupa ryskyi, parret paukkui – Suomen kansan rivot runot” -esitys kertoo lemmestä, halusta ja puutteesta, suoraan ja kaunistelematta – kuten esi-isämme siitä puhuivat! Elias Lönnrotin ja C. A. Gottlundin haavin tarttui kalevalaisilla runonkeruumatkoilla myös aimo kasa materiaalia, joka piilotettiin epäsiveellisyytensä vuoksi Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistojen kätköihin.

Näyttelijät Eero Enqvist, Pinja Hahtola ja muusikko Petra Lampinen ovat tarttuneet aiheeseen ja koonneet oivaltavan ja punat poskille kohottavan esityksen, jossa ääneen pääsevät niin Kalevalasta tutut hahmot kuin vallattomat sukuelimetkin. Mukana on sukuelinten syntyrunoja, ylistyksiä, loitsuja, pilkkaloruja, erilaisia rallatuksia ja kansanlauluja. Jouhevaa tekstinkuljetusta höystää runoihin sävelletty musiikki.

Hauska, kaunis ja herättävä esitys juhlistaa sopivan räväkällä tavalla 175-vuotiasta Kanteletarta ja 180-vuotiasta Kalevalaa ja monipuolistaa kuvaamme kansanrunoudesta, niin kuin suomen kansan seksuaalisuudestakin!

Enqvist, Hahtola ja Lampinen ovat koonneet myös samannimisen kirjan, jonka WSOY julkaisi vuonna 2015.

"Ei ole pillu pahoista tehty, eikä aivan arvosista,
Tehty kuusta, tehty voista, silkasta sian lihasta,
Emäreikä enkelistä, kieli Kiesuksen lihasta."
– Elias Lönnrot 1828 –

Erkkolan tapahtumalipunmyynti Lippupisteeseen

Maaliskuisen Muusa Klubin myötä Erkkolan tapahtumien lipunmyynti siirtyy Lippupisteeseen (www.lippu.fi). Liput ovat ostettavissa verkkosivuilta suoraan tai varattavissa puhelinpalvelusta 0600 900 900 (1,98 €/min +pvm). Lähimmät noutopisteet ovat Keravan K-Citymarket ja Järvenpää-talon Lippupiste sekä myös kaikki R-Kioskit.

Muusa Klubi: Rivot runot 6.3. klo 18, liput alkaen 12,50 € Lippupisteestä. Jos esitys ei ole loppuunmyyty, lippuja myydään ovella tuntia ennen tapahtumaa hintaan 15,00 €.

Taiteilijakoti Erkkola
Rantatie 25, Tuusula
Puh. 09 8718 3471
www.erkkola.fi

www.facebook.com/erkkola

Lisää tapahtumasta
tuottaja Lea Pekkala, p. 040 5449207

 

Liitetiedostot

Taiteilijakoti Erkkola on Tuusulan kunnan omistama kulttuurikohde Tuusulan Rantatiellä. Tämä runoilija J. H. Erkon vuonna 1902 valmistunut taiteilijakoti toimii Tuusulan taidemuseon näyttelytilana, jossa on esillä kuvitustaiteen vaihtuvia teemanäyttelyitä. Lisäksi Erkkolassa järjestetään muun muassa konsertteja, luentoja ja teatteriesityksiä ja näin kunnioitetaan talon monipuolisen isännän muistoa. www.erkkola.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs