Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Rakastettu Pikku Prinssi saa luontevan muodon monen taiteenlajin yhdistelmänä

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Rakastettu Pikku Prinssi saa luontevan muodon monen taiteenlajin yhdistelmänä

Tiedote.
Julkaistu: 31.03.2016 klo 12:32
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Sirkus Unionin ja Turun seikkailupuiston yhteistuotanto Pikku Prinssi on teatteria, sirkustaidetta ja animaatiota yhdistävä lumoava musiikkiseikkailu. Esitys pohjautuu Antoine de Saint-Exupéryn maailmankuuluun ystävyyttä, luottamusta ja elämän tarkoitusta pohdiskelevaan pienoisromaaniin.

Huhtikuun 17. päivänä Seikkailupuiston teatterin lavalla saa ensi-iltansa Anitra Bohman-Penttisen dramatisoima ja ohjaama lastenteatteriesitys Pikku Prinssi. Tarina vie kaukaisten planeettojen kautta ihmisyyden peruskysymysten ääreen: Mitä on ystävyys, mikä on elämän tarkoitus? Aavikolle haaksirikkoutunut lentäjä kohtaa kaukaiselta kotitähdeltään Maa-planeetalle vierailemaan tulleen keltatukkaisen Pikku Prinssin, ja yhteinen matka täynnä oivalluksia voi alkaa.

Ohjaustyö on aiemmin esimerkiksi Baltic jazz festivalin toiminnanjohtajana työskennelleelle ja erityisesti musiikkiteatteria ohjanneelle Bohman-Penttiselle elämys.

– Useiden eri taiteenlajien yhdistely oli tässä itse asiassa hyvin luontevaa. Pikku Prinssin maailma on poikkeuksellisen monitasoinen, joten monitaiteellisuus tukee hyvin tarinaa, Bohman-Penttinen sanoo.

Alkuperäisidean ja tarinan tunnelman säilyttäminen oli työryhmälle tärkeää.

– Sirkus ja animaatiot tuovat keveyttä ja kiintopisteitä toteutukseen, mutta samalla tarinan filosofisuus ja monitulkintaisuus saadaan säilytettyä. Esitys soveltuu näin jo pienillekin lapsille, mutta samalla myös vanhemmat lapset ja aikuiset nauttivat tarinasta, ohjaaja lisää.

Esityksestä on eri-ikäisten helppo imeä elämyksiä. Sirkustaide tuo hahmoihin syvyyttä: Lyhdynsytyttäjän on luontevaa niellä tulta, herkän ja turhamaisen ruusun keikkua trapetsilla ja veikeän kettu-ystävän osata akrobatiaa. Aino Laineen musiikki ja Lotta Rapelin ja Anni Ojan herkät hiekka-animaatiot herättävät kirjan maailman todeksi.

Antoine de Saint-Exupéryn kuolemasta on nyt tullut kuluneeksi 60 vuotta, mikä on vapauttanut oikeudet käyttää Pikku Prinssin tarinaa. Siitä on aiemmin tehty melko vähän dramatisointeja.

Kevään esitykset (arkiaamupäiväajat sopivat hyvin esimerkiksi päiväkotiryhmille):

su 17.4. klo 15, ensi-ilta, to 21.4. klo 10, ke 11.5. klo 10, to 12.5. klo 10, ma 23.5. klo 10, ti 24.5. klo 10, ke 25.5. klo 10, to 26.5. klo 10,  ti 31.5. klo 10.

Ohjaus ja dramatisointi: Anitra Bohman-Penttinen. Sävellys ja musiikin sovitus: Aino Laine. Animointi: Lotta Rapeli ja Anni Oja. Sirkusohjaus, valosuunnittelu ja pyrotekniikka: Antti Kulmala.

Rooleissa: Pikku Prinssi: Valtteri Alanen, Lentäjä: Eikka Alatalo, Kettu/Ruusu: Erika Malkki, Muut roolit: Aino Laine.

Ikäsuositus: 3 +, Kesto 45 minuuttia, liput 5 euroa. Seikkailupuiston Timantti-teatteri.

 

Median edustaja, olet tervetullut seuraamaan harjoituksia ennen ensi-iltaa (aamupäiväharjoituksia esimerkiksi ensi viikolla).

Ota yhteyttä:

ohjaaja Anitra Bohman-Penttinen
puh. 040 673 2244
anitra@anitra.fi

viestinnänsuunnittelija Heidi Pyhälahti
heidi.pyhalahti@turku.fi
puh. 050 554 6131
Turun nuorisopalvelut
Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

 

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs