Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Radioluvat kuntoon ennen metsästyskauden alkua

Viestintävirasto

Radioluvat kuntoon ennen metsästyskauden alkua

Tiedote.
Julkaistu: 07.08.2015 klo 11:28
Julkaisija: Viestintävirasto

Yhä useamman metsästäjän perusvarusteisiin kuuluu nykyisin VHF-radiopuhelin ja koiratutka. Metsästyskauden lähestyessä onkin aika huolehtia, että metsällä käytettyjen laitteiden radioluvat ovat kunnossa. Metsästysradion hallussapito edellyttää voimassaolevaa radiolupaa, ja laitteita saa käyttää vain niille varatuilla taajuuksilla. Viranomaisten edustajat tarkastavat radiolupia koko metsästyskauden ajan.

Metsästyksessä voidaan käyttää yhteydenpitoon luvanvaraisia VHF-radiopuhelimia, jotka toimivat 68–72 MHz:n taajuusalueella. Kyseinen taajuusalue on suunnattu kaikille harrastustoimintaan tarkoitetuille radiopuhelimille, sen käyttäjiä ovat metsästäjien lisäksi esimerkiksi moottoriurheilijat, vapaaehtoinen pelastuspalvelu ja tiepalvelu. Metsästyskoirien seurantaan käytetty luvanvarainen jäljitys- ja seurantalähetin eli koiratutka toimii puolestaan 155 MHz:n taajuusalueella. Viestintävirasto myöntää radioluvat laitteille, ja niitä saa käyttää ainoastaan tarkoitukseen varatuilla taajuuksilla. Tavoitteena on taata kaikille taajuuksien käyttäjille sujuvat yhteydet.

Viestintäviraston ohella myös poliisi ja rajavartiolaitos voivat tarkastaa radiolupia muun metsästyksen valvonnan yhteydessä läpi metsästyskauden. Radiolupa on pyydettäessä esitettävä viranomaisten edustajalle, joten lupa on hyvä olla metsällä mukana.

Lupaa VHF-radiopuhelimelle tai koiratutkalle voi hakea Viestintäviraston sähköisessä asiointipalvelussa. Radioluvan voi hakea ja tulostaa itsepalveluna tunnistautumalla sähköisesti palveluun. Hakemuksen voi palvelun kautta lähettää käsiteltäväksi myös ilman tunnistautumista, jolloin myönnetty radiolupa postitetaan hakijalle Viestintävirastosta.

Lisätiedot:
Radiotaajuudet ja -luvat, p. 0295 390 240
Radiotaajuuksien valvonta, p. 0295 390 241

Viestintävirasto varmistaa kaikille suomalaisille toimivat, turvalliset ja kohtuuhintaiset viestintäpalvelut. Huolehdimme siitä, että puhelin- ja internetyhteydet toimivat, televisio näkyy, radio kuuluu ja posti kulkee kaikkialla Suomessa. www.viestintävirasto.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs