Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Pysäytä osteoporoosi

Suomen Luustoliitto

Pysäytä osteoporoosi

Kutsu.
Julkaistu: 16.09.2015 klo 17:01
Julkaisija: Suomen Luustoliitto

MEDIASEMINAARI LOUNAAN MERKEISSÄ:

 PYSÄYTÄ OSTEOPOROOSI

Oletko nähnyt kumarassa kulkevaa ihmistä?
Oletko itse yhtä pitkä kuin nuorena?

Tavallisesti ajatellaan, että lonkkamurtuma on usein seurauksiltaan traaginen. Harvalle tulee mieleen, että nikamanmurtuma saattaa aiheuttaa yhtä traagisia seurauksia: korkeaa sairastavuutta, elämän laadun heikentymistä ja kohonnutta kuolleisuutta.

Jo 5 cm pituuden lyhenemä ja kumara ryhti voivat olla merkki osteoporoottisista selkänikaman murtumista. Osteoporoosi ei katso myöskään ikää eikä sukupuolta: osteoporoosiin voi sairastua jo nuorena, vaikka se on yleisempää ikääntyneillä. 50 vuotta täyttäneistä naisista joka kolmannella ja miehistä joka viidennellä murtuu ranne, nikama tai lonkka osteoporoosin vuoksi. Ensimmäisen murtuman jälkeen seuraavan murtuman todennäköisyys on kaksin- jopa viisinkertainen.

Väestön vanhetessa osteoporoosi yleistyy, mutta se diagnosoidaan usein myöhässä. Eettisin ja kustannustehokkain tapa on havaita luukato varhain sekä pysäyttää sen eteneminen omahoidon ohjauksella ja tarvittaessa luulääkehoidolla. Hälytyskellojen tulisi soida aina luunmurtuman yhteydessä: kumara ryhti tai pituuden lyhenemä voivat olla osteoporoosin merkki.  

Luustoliitto järjestää medialle Mediaseminaarin lounaan merkeissä to 1.10. klo 11.00–13.00 Ravintola VLTAVA, kabinetti Havel (4. krs), Helsinki (rautatieaseman vieressä) aiheesta:

 PYSÄYTÄ OSTEOPOROOSI

Luennoitsijoina ovat:

  • ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri, professori Hannu Aro
  • tutkijatohtori, dosentti, ETT (ravitsemustiede) Heli Viljakainen
  • kuntoutujapuheenvuoro

Tarjoamme lounaan. Tarjoilua varten ilmoittautumiset ma 28.9. klo 12 mennessä toimistosihteeri Lauri Väänänen (sähköposti: toimisto@luustoliitto.fi). Ilmoita samalla mahdollinen erityisruokavaliosi.

 Lisätietoja
toiminnanjohtaja Ansa Holm
Suomen Luustoliitto ry
050 303 8129
ansa.holm@luustoliitto.fi

Liitetiedostot

Suomen Luustoliitto ry on valtakunnallinen kansanterveys-, potilas- ja liikuntajärjestö, joka yhdessä jäsenyhdistystensä kanssa edistää kansalaisten luustoterveyttä ja yleistä hyvinvointia. Luustoliiton tarkoituksena on lisätä tietoutta luustosta sekä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa vähentää osteoporoosin, kaatumisten ja luunmurtumien ilmaantuvuutta. Luustoliitto pyrkii turvaamaan luustokuntoutujille varhaisen tutkimuksen, hyvän hoidon ja toimivan kuntoutuksen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs