Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Pyhä-Häkin kansallispuistossa vietetään aarnimetsän juhlaa

Metsähallitus

Pyhä-Häkin kansallispuistossa vietetään aarnimetsän juhlaa

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2016 klo 10:00
Julkaisija: Metsähallitus

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 60 vuotta Pyhä-Häkin kansallispuiston perustamisesta. Alueen arvo tosin tunnistettiin jo paljon aikaisemmin, mistä kertovat maisemaa ylväästi jo yli puoli vuosituhatta vartioineet mahtavat petäjät. Lauantaina 2.7. klo 11-15 kaikki puiston ystävät ovat tervetulleita viettämään aarnimetsän juhlaa luontotiedon ja retkeilyn parissa.

Juhlatapahtumassa on ohjelmaa kaiken ikäisille: opastuskatoksella voi tutustua eläinnäyttelyyn, Kotajärvellä pääsee tekemään oman kaarnaveneen ja tietoa tarjoillaan pettuleivän teosta soiden salaisuuksiin ja ikihonkien tarinoihin. Tapahtuma alkaa puiston portilla (Viitasaarentie 2119, Saarijärvi) kello 11 ja opastettu retki lähtee klo 12. Puiston hyvin merkityillä reiteillä voi retkeillä toki myös omaan tahtiin. Juhlapäivän kunniaksi opastuskatoksella palvelee kotakahvila klo 11-15. Puiston vuonna 1956 syntyneitä ikätovereita muistetaan myös pienellä lahjalla.

Tapahtuman järjestelyissä on Metsähallituksen ja yrittäjien lisäksi mukana Keski-Suomen luontomuseo sekä Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston opiskelijat ja opettajat. Toivotamme kaikki tervetulleiksi nauttimaan luonnonmetsän rauhasta, kilpikaarnaisten mäntyjen voimasta, suon tuoksuista ja tupasvillojen valkoisesta pumpulimerestä.

Liitteet:

  • Pyhä-Häkin kilpikaarnainen mänty. Kuva: Maija Mikkola
  • Pyhä-Häkki 60-vuotta - logo

Lisätiedot:

  • Puiston opas Risto Pynnönen, puh. 0206 395274
  • Erikoissuunnittelija Maija Mikkola, puh. 0400 423 476, maija.mikkola@metsa.fi
  • www.luontoon.fi/pyha-hakki
  • Katsaus historiaan: http://www.luontoon.fi/pyha-hakki/historia/kansallispuistonayli60vuotta

Liitetiedostot

 

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs