Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Punainen tupa ja Suolistaipaleen autiotupa taas asiakkaiden käytössä Inarijärvellä

Metsähallitus

Punainen tupa ja Suolistaipaleen autiotupa taas asiakkaiden käytössä Inarijärvellä

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2015 klo 13:31
Julkaisija: Metsähallitus

Inarijärven historiallisesti arvokkaat autiotuvat: Punainen tupa (Kaikunuora) ja Suolistaipale ovat jälleen retkeilijöiden käytössä. Mittavat peruskorjaukset saatiin valmiiksi ennakoidussa aikataulussa. Peruskorjausten ansiosta tuvat palvelevat retkeilijöitä pitkälle tulevaisuuteen.

Remontin tekeminen kevättalven aikaan oli hyvä ratkaisu ajankäytön kannalta. Tarvikkeet saatiin kuljetettua tuville hyvin erinomaisten kelkkakelien aikaan. Myös työmiesten kulkeminen oli joutuisampaa jäitä pitkin kuin sulan veden aikaan. Kylmä kevätsääkään ei haitannut enää sen jälkeen, kun ulkohommista siirryttiin sisätiloihin.

Retkeilijöitä odottaa tällä hetkellä Kaikunuorassa ja Suolistaipaleessa, jos ei uuden karheat niin ainakin pidemmän palvelusajan saaneet historialliset autiotuvat. Tuvat ovat perinteisten kulkureittien varsilla ja palvelleet kulkijoita jo ennen kuin vesiretkeilystä on Inarissa puhuttu mitään.

Metsähallituksen Lapin luontopalvelut toivoo tuville paljon käyttöä ja että ne omalta osaltaan antaisivat Isolla Inarilla liikkuville iloa, suojaa ja mieleenpainuvia muistoja.

Lisätietoja:

Puistomestari Aimo Leppäkangas, Metsähallitus, p. 0400 201 866
Puistomestari Markku Välitalo, Metsähallitus, p. 0400214 068

Liitetiedostot

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs