Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Pohjois-Karjalassa saaliiksi lähes 2000 hirveä

Suomen riistakeskus - Pohjois-Karjala

Pohjois-Karjalassa saaliiksi lähes 2000 hirveä

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2016 klo 11:00
Julkaisija: Suomen riistakeskus - Pohjois-Karjala

Pohjois-Karjalassa metsästettiin viime metsästyskaudella lähes 2000 hirveä. Metsästyksen jälkeinen hirvikannan tiheys on 2,4 hirveä tuhannella hehtaarilla. Riistanhoitoyhdistysten väliset tiheyserot ovat suuret.

Pohjois-Karjalassa kaadettiin joulukuun lopussa päättyneellä hirvenmetsästyskaudella 1976 hirveä. Pyyntilupia oli myönnetty 1621 kpl. Lupamäärä säilyi lähes ennallaan edelliseen vuoteen verrattuna. Kaadetuista hirvistä aikuisia oli 1066 ja vasoja 910. Metsästystä oli suositeltu kohdentamaan edellisvuotta enemmän vasoihin ja naaraisiin. Vasojen ja naaraiden osuus kaadetuista hirvistä nousikin pari prosenttia edellisestä vuodesta.

Metsästäjät arvioivat metsästysalueilleen jääneen metsästyksen jälkeen 3900 hirveä. Määrä on noin 200 hirveä vähemmän kuin vuonna 2014. Jäävän kannan tiheys on 2,4 hirveä tuhannella hehtaarilla. Pohjois-Karjalan riistaneuvosto oli asettanut hirvitalousalueittain tiheystavoitteeksi 2,2 – 2,8 hirveä tuhannella hehtaarilla. Läntisellä hirvitalousalueella tiheys on hieman yli tavoitteen ja itäisellä hirvitalousalueella hieman alle asetetun tavoitteen.

Hirvenmetsästysseurueet ovat saalisilmoituksissaan arvioineet myös metsästysalueella elävien metsäkauriiden määrää. Metsäkauriita arvioitiin Pohjois-Karjalassa olevan 830 yksilöä. Määrä on noussut runsaat 100 yksilöä edellisvuodesta. Eniten metsäkauriita havaittiin Liperin riistanhoitoyhdistyksen alueella. Metsäkauriita on metsästetty noin 40 tammikuun lopussa päättyneellä metsästyskaudella.  

 

Lisätietoja riistapäällikkö Juha Kuittinen 029 431 2291 klo 15.00 jälkeen

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs