Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Partiolaiset saavat Mottimetsän loimuamaan

Metsähallitus

Partiolaiset saavat Mottimetsän loimuamaan

Tiedote.
Julkaistu: 07.07.2015 klo 11:42
Julkaisija: Metsähallitus

Lapin Partiolaiset ry:n edellisestä piirileiristä on ehtinyt vierähtää jo neljä vuotta! Nyt kuitenkin jokainen innokas partiolainen saa jälleen pakata rinkkansa sekä kääriä makuualustansa ja suunnata matkansa kohti vuoden 2015 piirileiri Loimua! Leiri järjestetään Rovaniemen Norvajärvellä Tiedekeskus Pilkkeen ulko-oppimisalueella Mottimetsässä.

Piirileiri Loimu kerää heinäkuussa (22.–29.7.2015) yhteen noin 400 partiolaista ympäri Lappia. Lisäksi leirille saadaan partiolaisia muualta Suomesta ja kansainvälistä svengiä mukanaan tuovat noin kahdenkymmenen saksalaisen nuoren ryhmä sekä ranskalaiset partiolaiset, jotka tulevat tutustumaan lappilaiseen partiokulttuuriin.

Partioleiri on vapaaehtoisuuden voimannäyttö

Kaikki partiotoiminta muodostuu vapaaehtoisten tekijöiden ympärille. Loimua varten on jälleen kerätty suuri joukko vapaaehtoisia partiolaisia, jotka rakentavat leiriä oman työnsä ja muiden harrastustensa ohessa. Yhteistyö ja vapaaehtoisuus ovatkin ne kantavat teemat, joiden avulla partiotoiminnassa tehdään parempaa maailmaa niin nykyisille, kuin tulevillekin sukupolville. Partioleiri onkin pähkinänkuoressa yhteisöllisyyttä, vapaaehtoista tekemistä ja luontosuhteen kehittämistä.

Vuoden 2015 piirileirille Lapin Partiolaiset ry on saanut yhteistyökumppanikseen Metsähallituksen Tiedekeskus Pilkkeen. Leiri on osa Pilkkeen ja Lapin partiolaisten tiivistynyttä yhteistyötä, jolla tuetaan toiminnallista metsäsuhdetta. Pilkkeen ulko-oppimisalue Mottimetsä on kiinteä osa metsien kestävästä käytöstä kertovaa tiedekeskusta. Tekemisen ja kokemisen paikkana Mottimetsä onkin erinomainen alue kehittää käytännössä lasten ja nuorten luontosuhdetta.

Toinen tärkeä yhteistyökumppani Loimulla on Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK), joka vastaa piirileirin ruokahuollosta. Leirin ruokahuolto toteutetaan MPK:n Kenttämuonituskurssina, jossa kurssilaiset pääsevät tutustumaan maastossa järjestettävän leirin ruokahuoltoon ja sen järjestämiseen.

Partio kuuluu kaikille

Leirin vierailupäivä on lauantaina 25.7 klo 13.00-16.30. Vierailupäivänä kaikki leiriläisten vanhemmat ja ystävät sekä muut partiotoiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan leiriin ja osallistumaan partiomessuun ja muuhun oheistoimintaan.

Lapin Partiolaiset ry toimii Lapin maakunnan alueella ja siihen kuuluu 31 paikallisyhdistystä, eli lippukuntaa, joista aktiivisesti toimivia on 19. Lapissa partiolaisia on noin 1 000. Lippukunnissa tapahtuva partiotoiminta koostuu ryhmien viikkokokoontumisista, retkistä, lippukuntien leireistä, koulutuksista sekä muista tapahtumista. Partiossa eri-ikäiset partiolaiset oppivat yhdessä tekemällä ja isompi auttaa pienempää. Tärkeitä elementtejä ovat luonnontuntemus, sosiaaliset taidot sekä henkinen kasvu.

Lisätietoja:

Sari Tapio, tapahtumasihteeri, Lapin Partiolaiset ry, sari.tapio@partio.fi, p. 040 553 0544

Piritta Marttila, oppimisinnoittaja, Metsähallitus, Tiedekeskus Pilke, piritta.marttila@metsa.fi, p. 040 147 7871

 

Liitetiedostot

Metsähallitus, Tiedekeskus Pilke, PL 8016,  Ounasjoentie 6 (käyntiosoite), 96101 Rovaniemi www.tiedekeskuspilke.fi

Tiedekeskus Pilke kertoo pohjoisista metsistä ja siitä, miten monilla tavoilla olemme yhteydessä metsään ja sen tuotteisiin joka päivä. Puurakenteisessa Pilke-talossa sijaitseva tiedekeskus on elämyksellinen ja vuorovaikutteinen käyntikohde kaikenikäisille.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs