Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Partiolaiset kulkevat lohikäärmeiden matkassa Lieskaleirillä

Lounais-Suomen Partiopiiri ry

Partiolaiset kulkevat lohikäärmeiden matkassa Lieskaleirillä

Tiedote.
Julkaistu: 06.06.2016 klo 10:45
Julkaisija: Lounais-Suomen Partiopiiri ry

Tällä viikolla Lounais-Suomen partiolaisten Tammileiri XVI käynnistyy Sauvon Ahtelassa. Tammileiri on piirin nuorimpien partiolaisten, eli sudenpentujen (7-10v.) ja seikkailijoiden (10-12v.) leiri. Tammileirejä järjestetään joka kolmas vuosi ja tänä vuonna metsäseikkailu kulkee nimellä Lieska 2016. Ensimmäinen Tammileiri oli jo vuonna 1967 ja tämän kesän telttakylä nousee jo 16. Kerran. Partiolaiset leireilevät torstaista sunnuntaihin 9-12.6.2016 ja mukaan odotetaan yhteensä 3000 lasta, nuorta ja aikuista. Leiriläiset on jaettu kuuteen alaleiriin, joiden nimet herättävät jokaisessa seikkailuhalun: Harhauttajan kolkka, Räimesarvien Tasanko, Kalmakauhun Kukkula, Murahtajan Kallio, Vikkeläkynsien Metsä ja Myrskynleikkaajan Lahti.

HEVISAURUS SUOJELEE TULIAIHEISTA LEIRIÄ
Lieska-nimi tulee piirin muiden tuli- ja nuotioaiheisten leirinimien vuoksi (Talvileiri Tules Ja myöhemmin kesällä valtakunnallinen Roihu). Leirin ohjelmassa kuljetaan Dokumentaristi herra Grandyn matkassa, joka kaipaa partiolaisten apua Lieskalaaksossa. Partiolaisten tehtävänä on etsiä lohikäärmeitä ja huhut tietävät kertoa Lieska-nimisestä tulensylkijästä, jonka voi tavata metsässä. Seikkailuissa ovat mukana myös maskotit Miska ja Martti, sudenpentu ja seikkailija, aina valmiit partiolaiset. Lieskan suojelijaksi on lupautunut Hevisauruksesta tuttu Herra Hevisaurus.

OHJELMAA UUDELLA JA ERILAISELLA TAVALLA
Partiolaiset seikkailevat metsässä neljän päivän ajan. Ohjelmassa päästään liikkumaan eri tavoin, mm. Lentämään lohikäärmeiden lailla, rakennetaan pienoislohikäärme, suoritetaan lohikäärmeratsastajan amuletti ja tutustutaan partion liki 100 vuotiaisiin perinteisiin. Tammileiri Lieska 2016 on mukana Ylen Miljoona linnunpönttöä-kampanjassa. Viiden hengen vartio tekee kukin yhden linnunpöntön.

TERVETULOA TUTUSTUMAAN LEIRILLE
Lehdistö ja median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan leiriin. Otamme vierailijoita mielellämme vastaan ja esittelemme Lieskaa. Soita ja sovi vierailustasi etukäteen. Leirin kuulumisia päivitetään joka päivä nettisivuile tammileiri.fi. Samoin käytössä ovat some-kanavat Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä löytyy tunnisteella #tammileiri2016.

Lisätietoja Tammileirin viestintästaabi:
Jaana Ketola 044-9812515, jaana.ketola@gmail.com
Sari Mantere
Petri Nieminen

Leirinjohtajat: Tuija Kankkio ja Suvi Lamminen

Liitetiedostot

Lounais-Suomen Partiopiiri on perustettu vuonna 2008. Piirin 122 lippukunnassa toimii noin 11 000 partiolaista. Piirin toiminta-alue käsittää Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnat ja mahdollisuus partiotoimintaan on partiopiirin kaikkien kuntien alueella.

Partioliike on Suomen suurin nuorisojärjestö 65 000 jäsenellään. Partio on vapaaehtoista, kansainvälistä, puoluepoliittisesti sitoutumatonta ja kaikille avointa toimintaa. Partion tavoitteena on kasvattaa lapsista ja nuorista itsenäisesti ajattelevia yhteiskunnan jäseniä, jotka tuntevat vastuun itsestään, lähimmäisistään ja ympäristöstään.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs