Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Pansiossa toteutetaan yhteisöllisen taiteen menetelmin valotaideteos!

Turun kaupunki

Pansiossa toteutetaan yhteisöllisen taiteen menetelmin valotaideteos!

Tiedote.
Julkaistu: 14.09.2016 klo 16:58
Julkaisija: Turun kaupunki

Asukaslähtöisyys ja erilaiset osallistavat menetelmät ovat vakiintuneet osaksi kaupunkisuunnittelua. Monessa kohtaa ymmärretään, että kaupunkilaiset ovat asiantuntijoita omaan elinympäristöönsä ja esimerkiksi asumisviihtyvyyteen liittyvissä seikoissa. 

Julkisen taiteen hankinnoissa yhteisötaide on kuitenkin vielä harvojen esimerkkien varassa. Osittain tätä selittää se, että väliaikaisuus on yhteisötaiteelle luonteenomaista. Pitkätkin taiteelliset prosessit ja yhteistyö avautuvat ulkopuolisille usein ohikiitävinä hetkinä, esimerkiksi esityksinä, tapahtumina tai näyttelyinä. Eivätkä lupakäytännöt tai muut julkisessa tilassa työskentelyyn liittyvät säännöt helpota asiaa.

Onneksi Turun kaupungilta löytyy ennakkoluulotonta, tuumasta toimeen -asennetta. Viime vuosien rohkaisevia esimerkkejä ovat muun muassa yhdessä nykyisten ja tulevien käyttäjien kanssa suunniteltu Seikkailupuiston uusi patsaspuisto taikka Kulttuurikuntoilureitit, jotka avaavat kaupungin olemusta asukkaiden kokemusten kautta. 

Myös lentomajakkaan toteutettavaa teosta lähdetään työstämään yhdessä pansiolaisten kanssa. Millaiseksi teos lopulta muodostuu, kirkastuu syksyn aikana järjestettävissä työpajoissa ja tilaisuuksissa. 

 Teksti: Taiteilijat Suvi Solkio ja Jouna Karsi

 Lisätietoja: Katri Arnivaara, katri.arnivaara@turku.fi, puh. 050 301 2916

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs