Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Pakopelit valtaavat Suomea - Exit Pakopelit avasi kolme uutta peliä Ouluun

Exit Oulu

Pakopelit valtaavat Suomea - Exit Pakopelit avasi kolme uutta peliä Ouluun

Tiedote.
Julkaistu: 22.10.2015 klo 11:50
Julkaisija: Exit Oulu

Tosielämän pakopelit (eng. Room escape) ovat tulleet rytinällä Suomeen. Ensimmäisen pelin avaamisesta on kulunut vasta puolitoista vuotta ja nyt pelejä löytyy lähes kaikista suurista kaupungeista. Mikä tämä suosittu ja suurelle yleisölle vielä mystinen konsepti oikein on?

Pakopelissä pelaajat laitetaan huoneeseen, josta heidän täytyy paeta 60 minuutissa. Pakeneminen tapahtuu ratkaisemalla huoneeseen rakennettuja arvoituksia ja tehtäviä. Mysteerien ratkominen vaatii ongelmanratkaisukyvyn lisäksi toimivaa tiimityöskentelyä, mikä tekee pakopeleistä loistavan ajanvietteen niin kaveriporukoille kuin yritysten virkistyspäiville.

Alkunsa nämä pelit ovat saaneet internetin virtuaalisista versioista. Ensimmäiset tosielämän pakopelit syntyivät Budapestissa ja ovat levinneet Euroopasta jo joka mantereelle. Matkailusivusto Trip Advisorin mukaan pakopelit ovat nopeasti nousseet suosituimpien matkailukohteiden joukkoon erityisesti nuorten matkailijoiden keskuudessa.

Mikä on tämän menestyksen takana? Digitalisoituneessa ja sosiaalisen median valtaamassa maailmassa yhä useampi kokee tarvetta aitoon kohtaamiseen. Perheen, ystävien ja kollegoiden kanssa vietettyä aikaa arvostetaan yhä enemmän ja yhteisille ajanviettotavoille kaivataan uusia muotoja. Pakopelit vastaavat tähän tarpeeseen tuomalla markkinoille jotain uutta ja elämyksellistä.

Harva aktiviteetti myöskään motivoi pelaajia toimimaan yhdessä niin vahvasti kuin pakopelit. Ajastin ja loukko takaavat sen, ettei yksikään pelaaja halua jäädä vain odottelemaan vaan ongelmien ratkominen yhdessä alkaa pelin alkaessa samantien. Pakopelit ovatkin osallistavana ja ryhmäyttävänä toimintana erinomainen vaihtoehto yritysten virkistys- ja tiimipäiville. Yhteiset aktiviteetit ja onnistumisen tunteet työn ulkopuolella vahvistavat työyhteisöä. Pakopelit mahdollistavat myös ryhmädynamiikan tarkastelemisen autenttisessa ympäristössä ja voivat tarjota uusia työkaluja esimerkiksi rekrytointiin.

Huolimatta lisääntyvästä suosiosta pakopelien konsepti on Suomessa vielä varsin heikosti tunnettu. Osasyynä voi olla pelipaikkojen heikko näkyvyys, sillä ne rakennetaan usein esim. kellarikerroksiin intensiivisyyden takaamiseksi. Elokuussa avattu, Oulun suurin pakopelipaikka, Exit Pakopelit, halusi tehdä toisin ja on helposti löydettävissä katutasossa. Kolmen pelin ansiosta Exit voi palvella kerralla noin kahtakymmentä asiakasta samanaikaisesti, joten myös isojen ryhmien pelit onnistuvat. Kuukauden aukiolon aikana peleistä ovat olleet kiinnostuneet yksityisten lisäksi myös yritykset, koulut sekä seurat. Palaute on ollut pelkästään positiivista ja Exit Pakopelit rohkaisee kaikkia ennakkoluulottomasti astumaan sisälle Kajaaninkatu 22:n kohdalla olevasta ovesta. Luvassa on uusi, kiehtova elämys ja samaisesta ovesta lähdetään varmasti tuntia myöhemmin hymyssä suin.

Nettisivut löytyvät osoitteesta www.exitoulu.fi

Lisätietoa

Petteri Keinänen 040-8311581

info@exitoulu.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs