Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Paavon patikka - soratien pyhiinvaellus

Kuopio-Tahko Markkinointi

Paavon patikka - soratien pyhiinvaellus

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2016 klo 09:41
Julkaisija: Kuopio-Tahko Markkinointi

Paavon patikka järjestetään toista kertaa lauantaina 11.6.2016. Paavon Patikka tarjoaa mahdollisuuden pyhiinvaellukseen Savon sorateillä seutukunnan omaan historiaan liittyvän henkilön Paavo Ruotsalaisen (1777-1852) merkeissä. 
Paavo Ruotsalainen oli kova kävelijä. Hänen on laskettu kävelleen elämänsä aikana noin maapallon ympäri eli 40.000 kilometrin verran. 
Paavon patikka on matka Paavon jalanjäljissä ja tunnelmissa. Se on myös matka sekä toisten kulkijoiden seurassa että yksin omine ajatuksineen. Patikka antaa siis mahdollisuuden oman elämän mietiskelyyn savolaisissa järvi- ja metsämaisemissa kulkien. Päivän lopuksi päästään saunaan, jonne Paavokin vieraansa aina vei.

Patikkareitti Paavon syntymäkylältä Väärnin Pappilaan

Patikka kulkee Paavo Ruotsalaisen syntymäkylältä Tölvältä Lapinlahdelle Väärniin, jossa oli pappila jo hänen aikanaan. Reitin varrella on pysäkkejä, joissa vietetään pieniä hartaushetkiä. Patikanohjaaja lukee Paavon elämään liittyvän tekstin sekä siihen liittyvän pienen mietiskelytekstin. Yhdessä veisataan Paavon seuraliikkeen käyttämiä Siionin virsiä. Patikan alku- ja loppupisteessä vietetään rukoushetket. Kävellen kuljetaan 21km. Paavon patikan ideasta ja käsikirjoituksesta vastaa Väärnin Pappilan emäntä, kirjailija Minna Kettunen: “Oman kulttuuriperinnön vaaliminen on tärkeää, miksi siis emme toisi sitä esille. Ukko-Paavon henkinen perintöä– armon, hyväksytyksi tulemisen ja rakkauden etsiminen lienevät edelleen päivänpolttavia teemoja. Pyhiinvaeltajan reppu kevenee”.

Tapahtuman järjestävät seurakunta ja matkailutoimijat yhdessä

Tapahtumaa järjestää Väärnin Pappila ja Lapinlahden seurakunta, mutta se koskettaa läheisesti useampaakin maaseudun toimijaa. Tapahtuma on avoin yleisölle, mutta vastaava ohjelma toteutettavissa tilauksesta ryhmille ympäri vuoden.

Jokiniemen Matkailu on perinteinen maaseutumatkailuritys Tölvän kylällä.

"Tarjoamme patikoijille ja muillekin matkailijoille kotoisaa mökki- ja huonemajoitusta lähellä luontoa, kaukana kiireestä. Myös joustavat kokous- ja juhlapalvelut kuuluvat yrityksen valikoimiin", kertoo yrittäjä Marita Lähdesmäki. "Rauhoittuminen, elämän hidastaminen, yksinkertaisten asioiden parissa puuhastelu kiinnostavat asiakkaitamme vuodesta toiseen. Toimii kaikilla kielillä", Lähdesmäki jatkaa. 

Lisätietoja

  • Minna Kettunen p. 050 330 3389
  • Marita Lähdesmäki p. 0400 811 266

Liitetiedostot

Kuvat Lauri Jäntti

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs