Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Pääkirjaston kielikahvilassa opitaan suomea koko kesän

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Pääkirjaston kielikahvilassa opitaan suomea koko kesän

Tiedote.
Julkaistu: 12.07.2016 klo 14:24
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Irakista, Afganistanista, Venäjältä. Virosta ja Etiopiasta. Kielikahvilassa osallistujien taustat ovat moninaiset, mutta kaikilla on sama päämäärä: oppia paremmin suomen kieltä.

Punaisen Ristin ja Turun kaupunginkirjaston järjestämässä kielikahvilassa voi oppia suomen kieltä ja kulttuuria koko kesän ajan. Oppiminen tapahtuu yhdessä suomenkielisten vapaaehtoisten kanssa rennosti jutellen, ei teoriaa pänttäämällä. Mukana on aina SPR:n vastuuvetäjä, joka auttaa tarvittaessa tulkkauksessa tai yhteisen keskusteluaiheen löytämisessä.

– Olemme jutelleet luonnosta, ammateista, harrastuksista ja historiasta. Joskus kuuntelemme suomalaista musiikkia ja käymme läpi kappaleiden sanoituksia. Keskustelu käydään aina suomeksi, sanoo kielikahvilan vastuuvetäjä Akhlad Al-Mudhafar.

Kielikahvila on auki koko kesän joka torstai klo 17–18.30 pääkirjaston kahvila Siriuksen yläkerran kokoustilassa. Kielikahvilassa kaivataan myös uusia suomenkielisiä vapaaehtoisia, sillä keskustelu sujuu parhaiten pienissä ryhmissä, joissa on vain pari opiskelijaa vapaaehtoista kohden.

Ulkomaalaisille on yleensä vaikeaa mennä ulos puhumaan suomalaisten kanssa: ihmiset eivät ehkä vastaa, heillä ei ole aikaa tai he ovat epäileväisiä. Kielikahvilassa voi puhua arkipäivän asioista yhdessä.

– Kantasuomalainen puolestaan saa tilaisuuden tutustua uuteen ihmiseen, sanoo Al-Mudhafar.

Haluatko oppia suomea? Haluatko vapaaehtoiseksi kielikahvilaan? Ota yhteyttä: Akhlad Al-Mudhafar, akhlad83@gmail.com. Pääkirjaston kielikahvila torstaisin klo 17–18.30 kahvila Siriuksen yläkerrassa.

Lisätiedot:

koordinaattori Kati Leskinen
kati.leskinen@turku.fi
puh. 040 642 8465
Maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuuspalvelut
Turun kaupunki
Vapaa-aikatoimiala

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs