Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaalilla yli 9000 kävijää

Oulun kaupunginteatteri

Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaalilla yli 9000 kävijää

Tiedote.
Julkaistu: 08.02.2016 klo 14:26
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Oulun lasten ja nuorten 35. teatterifestivaali järjestettiin 25. - 31.1.2016. Festivaalin ohjelmistossa nähtiin lähes 80 esitystä, joihin myytiin huikeat 7777 lippua. Esityksistä monet olivat loppuunmyytyjä, ja festivaaliohjelmiston täyttöaste kipusikin yli 80 prosentin. Tapahtuma tarjosi myös monipuolisen kattauksen oheisohjelmaa, mm. loppuunmyydyn klovneria-työpajan, Gorilla Gorilla -työpajat, lastenpaneelit, runotuokioita ja festivaaliklubit Teatteriravintolassa. Oheisohjelmissa kävijöitä oli yli 1200, joten festivaalin kävijämäärä oli hieman yli 9 000.

Vauvateatterit olivat tänä vuonna erityisen suosittuja, sillä Loiske Ensemblen Babysauna ja Lahden kaupunginteatterin Keltainen kuu -esitykset olivat kaikki loppuunmyytyjä. Myös Linnateatterin Tatu ja Patu pihalla veti pienen näyttämön neljä kertaa täyteen pikkuväkeä. Tanssiteatteri Hurjaruuthin Pikku Prinssi -esitykset ja festivaaliviikon päättäneet Yökyöpelit-konsertit keräsivät suuren näyttämön odotetusti täyteen.

Suosittuja näytelmiä olivat myös molemmat Oulun kaupunginteatterin kantaesitykset; Nukketeatteri Kuuman Ankanpoikasen kanssa yhteistyössä tuotettu Gorilla Gorilla (ikäsuositus 5+) sekä Kari-Pekka Toivosen suomentama ja ohjaama kouluikäisten Kaiken Kirja. Yhteistyössä Sisäkesäteatterin kanssa tuotettu M.A. Nummisuutarit ihastutti pienellä näyttämöllä, ja lisäesityksiä on luvassa elokuussa.

Festariyleisön suosikkeihin lukeutuvat myös Juuso Kekkosen stand up -tyylinen Outo homo menee kouluun, joka vieraili Oulun alueen kouluissakin sekä Balettikoulu Sinikellon Tervatonttu Toivo, jossa mukana oli 245 tanssijaa. Yleisö ihastui myös uusi-seelantilaisen nyrkkeilijäklovni Fraser Hooperin maailmankuuluun komediailotteluun Boxing.

Tänä vuonna teatteri tarjosi maksuttomana Elina Korhosen ja Joose Mikkosen esityksen Viikunakulapset, jonka kaikki esitykset pienen näyttämön lämpiössä olivat täynnä.

Festivaalitunnelmaa ylläpitivät teatterin omien festarimaskottien lisäksi tänä vuonna Gorilla Gorilla -esityksestä tutut gorillapoliisit, jotka hauskuuttivat yleisöä pitkin viikkoa monin eri tavoin. Ne pitivät mm. diskon Vinttikamarissa ja valvoivat järjestystä festariviikolla teatterilla ja sen ympäristössä.

Tammikuun lopulla järjestetty festivaali tarjosi tärkeitä ja vaikuttavia teatterielämyksiä niin vauvaikäisille kuin taaperoillekin sekä koululaisille, nuorisolle ja heidän vanhemmilleen. Seuraavan kerran festivaali järjestetään 1. - 5.2.2017.

Kansainvälisten lasten ja nuorten teatteripäivien vastuullinen pääjärjestäjä on Oulun kaupunginteatteri yhteistyössä kulttuuritalo Valveen, JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen, Flow-sirkuksen, Nukketeatteri Kuuman Ankanpoikasen, Balettikoulu Sinikellon, Akseli Klonkin ja Suomen Assitejn – kansainvälisen lasten- ja nuortenteatterijärjestön kanssa.

Lisätietoja: festivaalin tuottaja Elina Terho, puh. 044 703 7113, elina.terho@ouka.fi ja
viestintä- ja markkinointisuunnittelija Päivi Vuoti-Karvonen, puh. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi

Pressikuvat ovat ladattavissa osoitteesta http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat.

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs