Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Oulun kaupunginteatterissa kotimaisten kantaesitysten kevät

Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatterissa kotimaisten kantaesitysten kevät

Tiedote.
Julkaistu: 04.01.2016 klo 12:00
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

”Teatterin kevään ohjelmistossa miehetkin puhuvat. Kaiken Kirjan pieni Thomas-poika kirjoittaa tärkeimmät tunteensa päiväkirjaansa. Hän joutuu käymään läpi isäsuhdettaan jo hyvin varhaisessa iässä. Pöljänpojan vakuutuksessa mies haluaisi palata ajassa taaksepäin. Jotain jäi sanomatta. Lapsuusmuistot lävistävät miehen nyrjähtäneen mielen, ja eheytyminen voi alkaa. Laulu koti-ikävästä -näytelmässä isä ja keski-ikäinen poika tekevät yhteisen matkan. Maastamuutto, maahanmuutto, siirtolaisuus, sopeutuminen. Ajankohtaisia kysymyksiä juuri nyt”, - Oulun kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Kari-Pekka Toivonen.

Festivaaliviikon kantaesitykset

Kansainvälinen Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali järjestetään 25. – 31.1.2016 jo 35. kerran.

Maanantaina 25.1. klo 10 pienellä näyttämöllä
GORILLA GORILLA
Gorillojen ja liikennevälineiden täyttämässä koko perheen nukketeatteri-ilottelussa kuusi nukketeatteritaiteilijaa herättelee eloon niin gorillayhteisön, banaanit kuin autotkin.

Viidakon valtaamassa ostoskeskuksessa asuu lauma poliisiksi pukeutuneita gorilloja. Ne ovat pehmeitä, virkaintoisia ja ilahtuvat kovasti törmätessään uuteen asiaan. Banaanien lisäksi niitä kiinnostavat autot, nenänkaivuu, rannalla löhöily, ihmiset, evoluutio ja liikennesäännöt.

Esiintyjät Jaakko Lilja, Antti-Juhani Manninen, Merja Pöyhönen, Lotta Virtanen, Hilla Väyrynen ja Anna-Kaisa Väänänen. Ohjaus Työryhmä Kuuma Ankanpoikanen. Dramaturgia Merja Pöyhönen ja työryhmä. Lavastus Anna-Kaisa Väänänen, Antti-Juhani Manninen ja työryhmä. Puvut Nanna Mäkinen ja Merja Pöyhönen. Valosuunnittelu Teemu Huotari. Ikäsuositus 5+.


Tiistaina 26.1. klo 18 suurella näyttämöllä
KAIKEN KIRJA
Pienellä Thomas-pojalla on kyky nähdä asioita, joita muut eivät näe – raekuuroja keskellä kesää, trooppisia kaloja kanavassa ja vihreiden sammakoiden vitsaukset. Thomas kirjoittaa kokemuksensa päiväkirjaansa, Kaiken Kirjaan. Sinne hän kirjoittaa myös hartaimman toiveensa: ”Kun minä kasvan isoksi, minusta tulee onnellinen.”

Thomasin vilkas mielikuvitus auttaa häntä käsittelemään huoliaan. Thomas saa voimaa rakkaudestaan puujalka-Elisaan, ja hänen tukenaan ovat myös pyöräilevä ja housuja käyttävä Täti Pie ja naapurin ”noita”, rouva Van Amersfoort. Thomas saa kokea kirjojen ja musiikin voiman ja hän oppii, että onni alkaa siitä mihin pelko loppuu.

Rooleissa Jaana Kahra, Merja Larivaara, Mikko Leskelä, Veera Mommo, Jyri Ojansivu, Henna-Maria Riikola, Aatos Toivonen ja Lotta Vaattovaara. Richard Tullochin dramatisointi Guus Kuijerin romaanista. Ohjaus ja suomennos Kari-Pekka Toivonen. Lavastus ja valosuunnittelu Jukka Kyllönen. Pukusuunnittelu Tiina Kaukanen. Ikäsuositus 7+.

Vietä syntymäpäiväjuhlasi teatterissa – uutta lapsille ja nuorille!

Lasten ja nuorten syntymäpäiväjuhlat on mahdollista järjestää teatterissa 4.2. alkaen. Syntymäpäiväpaketti sisältää lastennäytelmän esityskalenterin mukaisesti sekä tarjoilun kolmesta vaihtoehdosta. Kevään lastennäytelmiä ovat yli 5-vuotiaille suunnattu Gorilla Gorilla ja kouluikäisten Kaiken Kirja. Lisätietoja nettisivuiltamme teatteri.ouka.fi.

Tulossa helmikuussa

Pekka Huotari: Pöljänpojan vakuutus, kantaesitys 18.2. pienellä näyttämöllä. Ohjaus Kari-Pekka Toivonen.
Mika Ronkainen: Laulu koti-ikävästä, kantaesitys 27.2. suurella näyttämöllä. Ohjaus Mika Ronkainen.


Ohjelmistossa jatkavat

Kevätkauden ohjelmistossa jatkavat Taivaslaulu, Breaking the Waves, Musta munkki ja Laulaisin sinulle lempeitä lauluja sekä Seniorisopat.Lisätietoja: viestintä- ja markkinointisuunnittelija Päivi Vuoti-Karvonen, puh. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi

Pressikuvat ovat ladattavissa osoitteesta http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat

HUOM! Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita ensi-iltoihin ja muihin esityksiin, liput, yhteydet ja järjestelyt tiedottajan avulla.

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs