Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Oulun kaupunginteatterin tiedote: Onnistunut lasten ja nuorten teatterifestivaali päättyi – seuraava jo tammikuussa

Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatterin tiedote: Onnistunut lasten ja nuorten teatterifestivaali päättyi – seuraava jo tammikuussa

Tiedote.
Julkaistu: 27.05.2014 klo 16:25
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Oulun 33. kansainvälistä lasten ja nuorten teatterifestivaalia vietettiin 19. – 24.5.2014. Seuraavan kerran festivaali järjestetään 19. – 24.1.2015.

Festivaalilla kävi yhteensä noin 4600 katsojaa. Lippuja myytiin 4176 kappaletta ja myös oheisohjelmisto keräsi laajan kävijämäärän. Esitysten täyttöprosentti nousi 73 prosenttiin. Kouluvuoden päättymisen lähellä järjestetty festivaali tarjosi lapsille ja nuorille tärkeitä ja vaikuttavia teatterielämyksiä, iloa ja yllätyksiä.

Teatteripäivien ohjelmistossa oli noin 60 esitystä 9 eri näyttämöllä eri puolilla Oulua. Tarjolla oli korkealuokkaisia ammattiteatteriesityksiä ja oheisohjelmaa eri-ikäisille vauvoista taaperoihin ja koululaisille sekä nuorisolle.

Kansainväliset esiintyjäryhmät saapuivat Israelista ja Italiasta. Vauvateatteri oli hyvin esillä ja yleisön suosiossa; Pallo-esitykset olivat loppuunmyydyt kaikkina esityspäivinä. Suursuosion saavuttivat myös odotetusti iki-ihanat muumit Tanssivassa muumilaaksossa ja Rovaniemen teatterin Karhukirjeitä Karhumäestä.

Festivaalitunnelmaa loi lasijulkisivuun maalattu kaupungin suurin taidenäyttely, jonka olivat taiteilleet Myllytullin koulun, Kansainvälisen koulun ja Oulun taidekoulun oppilaat. Värikkään taideteoksen aiheena olivat leijat. Viikon aikana teatterin aulatiloissa oli tarjolla myös Oulun yliopiston taide- ja taitokasvatuksen (TAIKA) opiskelijoiden maksutonta ”Kummakoulua”, jossa erilaisiksi fantasiaopettajiksi pukeutuneet opiskelijat leikittivät lapsia ja loivat interaktiivista festivaalitunnelmaa.

Kansainvälisten lasten ja nuorten teatteripäivien vastuullinen pääjärjestäjä on Oulun kaupunginteatteri yhteistyössä kulttuuritalo Valveen, JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen, Flow-sirkuksen, Oulun taidekoulun, Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan TAIKA- koulutusohjelman, Oulu-opiston, Teatterikuopan, Nukketeatteri Akseli Klonkin, Suomen Assitejn – kansainvälisen lasten- ja nuortenteatterijärjestön ja Israelin suurlähetystön kanssa.

Lisätietoja: tiedottaja Päivi Vuoti-Karvonen, puh. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi ja festivaalin tuottaja Elina Terho, puh. 044 703 7113, elina.terho@ouka.fi

Pressikuvat ovat ladattavissa osoitteesta http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat.

HUOM! Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita ensi-iltoihin ja muihin esityksiin, liput, yhteydet ja järjestelyt tiedottajan avulla.

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs