Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Oulun kaupunginteatterin kansainvälinen Lasten ja nuorten teatterifestivaali lähestyy - tervetuloa avajaisiin

Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatterin kansainvälinen Lasten ja nuorten teatterifestivaali lähestyy - tervetuloa avajaisiin

Kutsu.
Julkaistu: 13.05.2014 klo 15:19
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Hyvä toimittaja, olet lämpimästi tervetullut 33. Oulun Lasten ja nuorten teatterifestivaalin avajaisiin.

Aika: maanantai 19.5.2014 klo 13.30
Paikka: Oulun kaupunginteatteri

Festivaalin avajaiset alkavat klo 13.30, jolloin on mahdollisuus taiteilijatapaamisiin. Avajaisesityksenä nähdään pienellä näyttämöllä klo 14 alkava Kajaanin kaupunginteatterin vierailu Sofian maailma. Näytelmä kestää noin 2 tuntia väliaikoineen.

Sofian maailma kertoo tavallisesta 14-vuotiaasta koulutytöstä, joka saa kaksi nimetöntä kirjettä. Niissä kysytään: ”Kuka sinä olet, Sofia?” ja "Mistä maailma on peräisin?” Jännärimäinen tarina kuljettaa Sofian läpi koko filosofian historian aina antiikista nykypäivään. Sofialle selviää outoja asioita tutuksi luullusta maailmasta. Mikä lopulta onkaan totta? Miten tästä kaikesta voi vapautua? Kuka on salaperäisen peilin toisella puolella asuva yksinäinen tyttö? Sofian maailma on Jostein Gaarderin maailmanlaajuisesti menestynyt nuortenkirja.

Kansainvälisiä tähtivieraita

Jälleen on luvassa sykähdyttäviä hetkiä festivaaliviikolla 19. – 24.5., kun Oulun teatteritalo muuttuu lasten ja nuorten teatterifestivaalin palatsiksi. Lipunmyynti on ollut vilkasta, mutta vielä ehtii mukaan. Viikon aikana nähdään huikeat 60 esitystä yhdeksällä eri näyttämöllä. Koko kaupunki on festivaalihengessä mukana, ja esityksiä järjestetään eri puolilla Oulua.

Yksi festivaalin tähtivieraista on ruotsalainen Magmanus, joka tuo Ouluun nykysirkuksen huippuesityksen. Attached on jännittävä, hengästyttävän hauska ja räjähtävän fyysinen esitys, jossa kokeillaan uusia tekniikoita ja uhmataan painovoiman lakeja.

Kansainvälistä laatua kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä tarjoilee myös israelilainen Neighbors, joka on Haifan kansainvälisillä lastenteatterifestivaaleilla palkittu näytelmä rauhasta ja suvaitsevaisuudesta. Neighbors on sanaton esitys, joka saa aikaan tunteellisen teatterielämyksen niin lapsille kuin aikuisillekin.  

Oulun yliopiston taide- ja taitokasvatuksen (TAIKA) opiskelijoiden maksuton ”Kummakoulu” on avoinna kaupunginteatterin aulatiloissa ke 21.5. klo 9 – 14, pe 23.5. klo 9.30 – 14 ja la 24.5. klo 11.30 – 18.30. Hassussa koulussa omituiset opettajat leikittävät lapsia. Erilaisiksi fantasiaopettajiksi pukeutuneet opiskelijat luovat interaktiivista festivaalitunnelmaa. Pikkuväki voi tulla mukaan hassunhauskaan toimintaan vaikkapa ennen tai jälkeen esityksen.

Teatteritalon valtavassa lasijulkisivussa ja sisätiloissa nähdään kaupungin suurin taidenäyttely, jonka ovat taiteilleet Myllytullin koulun, Kansainvälisen koulun ja Oulun taidekoulun oppilaat. Näyttelyn aiheena ovat leijat. Taidenäyttelyä rakennetaan torstaina 15.5. Toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan taidenäyttelyn rakentamista ottamalla yhteyttä tiedottajaan.

Tarjontaa riittää paljon eri ikäryhmille, vauvasta vanhemmille. Katso koko festivaaliohjelmisto osoitteesta teatteri.ouka.fi/festival

Kansainvälisten lasten ja nuorten teatteripäivien vastuullinen pääjärjestäjä on Oulun kaupunginteatteri yhteistyössä kulttuuritalo Valveen, JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen, Flow-sirkuksen, Oulun taidekoulun, Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan TAIKA- koulutusohjelman, Oulu-opiston, Teatterikuopan, Nukketeatteri Akseli Klonkin, Suomen Assitejn – kansainvälisen lasten- ja nuortenteatterijärjestön ja Israelin suurlähetystön kanssa.

Ilmoittautumiset: tiedottaja Päivi Vuoti-Karvonen, puh. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi Lisätietoja: festivaalin tuottaja Elina Terho, puh. 044 703 7113, elina.terho@ouka.fi

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs