Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Nyt pääsee Pyhä-Häkkiin myös latusuksilla

Metsähallitus

Nyt pääsee Pyhä-Häkkiin myös latusuksilla

Tiedote.
Julkaistu: 25.02.2016 klo 11:26
Julkaisija: Metsähallitus

Tänä vuonna 60-vuotisjuhlavuottaan viettävään Pyhä-Häkin kansallispuistoon pääsee nyt myös latusuksilla. Aihkimäntyjen alla voi hiihdellä Saarijärven kaupungin avaamalla retkiladulla ja paistaa vaikka eväsmakkarat Kotajärven tulentekopaikalla. Metsähallitus aloitti Pyhä-Häkissä myös kävijätutkimuksen ja viime päivinä on kunnostettu polkuja sorastamalla.

Saarijärven kaupunki hemmottelee hiihtolomalaisia Pyhä-Häkin monisatavuotiaitten petäjien luo vievällä retkiladulla. Latu lähtee Saarijärven Heramäestä ja kulkee Kourajärven ja Tiilikan kautta Pyhä-Häkin Kotajärven tulentekopaikalle ja sieltä vielä opastuskatokselle. Jos lähtee retkelle Pyhä-Häkin opastuskatokselta, voi hiihdellä puiston rajojen sisäpuolella neljä kilometriä yhteen suuntaan. Saarijärven kaupungin latuinfosta (www.saarijarvi.fi/palvelut/latuinfo) kannattaa tarkistaa ajantasaiset tiedot ladun kunnosta.

Pyhä-Häkin kansallispuisto täyttää tänä vuonna komeat 60 vuotta, mitä juhlistetaan mm. sinkkuvaelluksella ja kesäisellä koko perheen luontotapahtumalla. Aarniometsien Pyhä-Häkkiin on tehty vuosittain 14000–17000 käyntiä. Tänä vuonna kävijärakennetta ja kävijöiden mielipiteitä sekä rahankäyttöä selvitetään kävijätutkimuksella. Edellinen tutkimus on tehty vuonna 2007, minkä jälkeen puiston palveluihin on tullut uutuutena pidempi, yön yli vaelluksetkin mahdollistava Tulijärven kierros (17 km). Uutta ovat myös nyt kolmatta kesää jatkuvat Poika-ahon lammaspaimenviikot. Tänä vuonna Poika-ahossa oli tarjolla 15 lampaantuoksuista lomaviikkoa, joita haki kaikkiaan 267 henkilöä.

Viime päivinä puistossa on tehty polkujen kunnostusta. Muutamassa kohdassa lahonneet pitkospuut korvataan murskeella. Menetelmä soveltuu kangasmetsässä oleviin kosteisiin painanteisiin, joihin vesi tulee lähinnä sulamis- ja sadevesistä. Tällaisiin kohtiin murske soveltuu kestävyytensä vuoksi pitkospuita paremmin. Ensimmäisenä kesänä murske erottuu maastosta selvästi, mutta jo tulevana syksynä maahan putoavat neulaset maisemoivat sen tehokkaasti. Soiden pitkospuita ei kuitenkaan tulla korvaamaan murskeella, rauhoittelee Metsähallituksen suunnittelija Jyri Lehtonen. Sorastus tehtiin talven lumilla, jotta murskeen ajosta aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa maaperälle.

 

Lisätietoja:

Liitetiedostot

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs