Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Nuori Näyttämö on seuraavan Kulttuurikeskiviikon aiheena

Lappeenrannan kaupunki

Nuori Näyttämö on seuraavan Kulttuurikeskiviikon aiheena

Tiedote.
Julkaistu: 13.02.2015 klo 07:30
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunginteatterin Kulttuurikeskiviikko kutsuu teatterista kiinnostuneet koolle keskiviikkona 18.2. klo 18 teatterin ylälämpiöön (Valtakatu 56, 2. krs). Kulttuurikeskiviikon aiheena on valtakunnallinen Nuori Näyttämö -hanke sekä teattereissa tehtävä yleisötyö. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. 

Kulttuurikeskiviikossa tavataan Nuori näyttämö -hankkeessa mukana olevat lappeenrantalaiset ryhmät sekä niiden ohjaajat Heidi Parkkinen ja Marika Kesseli. Iltaa emännöi hankkeen kuraattori Sanna Kemppainen. 

Nuori näyttämö -hanke on suunnattu 13−19-vuotiaille nuorille. Lappeenrannasta on mukana neljä nuorten ryhmää, jotka valmistavat uutuusnäytelmiä maamme eturivin näytelmäkirjailijoiden käsikirjoituksista. Lappeenrannan Lyseon Lukioteatterin lisäksi Nuoreen näyttämöön osallistuu kolme Taidekoulu Estradin perus- ja syventävien opintojen ryhmää. 

Kulttuurikeskiviikko toivottaa nuorison tervetulleeksi kuulemaan samanikäisten teatterin harrastajien ajatuksia näytelmien tekemisestä. Luvassa on myös pientä ohjelmaa. Hankkeen yhtenä tavoitteena on kehittää teattereissa tehtävää yleisötyötä ja taidekasvatusta, jonka tarpeellisuutta keskiviikkona pohditaan myös. Mitä ylipäätään on yleisötyö? 

Lappeenrannan kaupunginteatteri on viiden muun ammattiteatterin ohella mukana Suomen ensimmäisessä, vuonna 2013 alkaneessa, Nuori näyttämö -hankkeessa. Hanke yhdistää nuoret teatterin harrastajat työskentelyyn ammattilaisten ja näytelmäkirjailijoiden kanssa. Päämääränä on edesauttaa nuorten hyvinvointia teatterin keinoin. Muut hankkeessa mukana olevat teatterit ovat Helsingin, Jyväskylän ja Kajaanin kaupunginteatterit, Rovaniemen teatteri sekä Åbo Svenska Teater. 

Lisätietoa hankkeesta: www.nuorinayttamo.info 

Lisätietoja tiedotusvälineille: 

Näyttelijä Sanna Kemppainen, puh. 050 351 5170
sanna.kemppainen@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs