Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Napapiirin yläkoulun draamaryhmä esiintyy ammattiteatterissa

Rovaniemen Teatteri

Napapiirin yläkoulun draamaryhmä esiintyy ammattiteatterissa

Tiedote.
Julkaistu: 30.03.2016 klo 12:00
Julkaisija: Rovaniemen Teatteri

Napapiirin yläkoulun yhdeksäsluokkalaisten draamaryhmä esiintyy Rovaniemen Teatterissa 8. ja 9. huhtikuuta. Ryhmä tuo Lappia-talon kellariteatteriin näytelmän Magian kääntöpuoli, jonka on kirjoittanut Anniina Holmberg. Esitys huipentaa Rovaniemen Teatterin ja Napapiirin yläkoulun kummiyhteistyön, joka on syttynyt keväällä 2015 Nuori näyttämö -hankkeessa ja toteutunut vuoden 2016 aikana. Yhteistyöhön liittyen koulun kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisten draamaryhmä on tutustunut ammattiteatterin arkeen ja saanut teatterilta työpajoja. Ryhmän toisen vuoden opiskelijat ovat myös valmistaneet näytelmän opettajansa Jukka Aikion ohjauksessa ja teatterikuraattori Johanna Virsusen avustuksella.

Napapiirin koulu on Rovaniemen ainoa yläkoulu, josta on mahdollista saada draamaopetusta. Opetus tukee oppilaiden ilmaisutaitoja ja perehdyttää esitysten valmistamiseen. ”Valinnaisen draamaopetuksen lähtökohtana koulussamme on oppilaan oman ilmaisun ja draamataitojen sekä draamallisen ajattelun kehittäminen oppilaan kyvyt huomioiden. Kahdeksannen luokan draamaopetuksessa painottuu osallistavan teatterin tekeminen ja ryhmässä toimiminen. Yhdeksännellä luokalla keskitytään enemmän esittävään teatteriin ja perehdytään esityksen valmistamisprosessiin syvemmin.”, kertoo draamaryhmän opettaja Jukka Aikio.

Draamaryhmälle on karttunut esiintymiskokemusta koulun juhlista, teemapäivistä ja vanhempainilloista. Huhtikuun ensi-illassa ryhmä esiintyy ensimmäistä kertaa koulunsa ulkopuolella. ”Kokemus ammattiteatterissa esiintymisestä on oppilaille taatusti ainutlaatuinen ja jännittäväkin.”, Jukka Aikio ennustaa.

Magian kääntöpuolen näytökset ovat perjantaina 8. huhtikuuta klo 19 ja lauantaina 9. huhtikuuta klo 13 Lappia-talon kellariteatteri Saivossa. Liput esityksiin ovat 5 euroa ja niitä on saatavilla Lappia-talon lipunmyynnistä.


Lisätietoja saat alueteatterikuraattori Johanna Virsuselta 0400 893329, johanna.virsunen (at) rovaniemi.fi ja markkinoija Kati Kuhalta 040 7686672, kati.kuha (at) rovaniemi.fi.

Magian kääntöpuoli
”Jokainen nostaa itse korttinsa ja valitsee kohtalonsa.”

Teini-ikäinen Anna on ihastunut rinnakkaisluokkalaiseen Jakeen. Hän pyytää ystäväänsä ennustamaan tarot-korteista, onko Jakella tunteita Annaa kohtaan vai valloittaako muuan Noora Jaken sydämen. Korteista ennustaminen kuitenkin keskeytyy, kun ovelle koputetaan, ja pian talo on täynnä mitä erikoisimpia hahmoja. Kortit ovat heränneet henkiin! Tytöt yrittävät löytää opaskirjasta ohjeita ruumiillistuneiden korttien varalle, mutta sellaisia ei tietenkään ole olemassa. Eihän tällaista voi tapahtua kuin unessa. Nopeasti käy kuitenkin selväksi, että kaikki tapahtuu oikeasti ja että osa korttihahmoista suhtautuu tyttöihin vihamielisesti. Tyttöjen on keksittävä konstit päästäkseen käsiksi korttien heikkouksiin ennen kuin on liian myöhäistä.
Käsikirjoitus: Anniina Holmberg
Ohjaus: Jukka Aikio
Rooleissa: Sara Anttila, Jenni Hahka, Suvi Kuusisto, Jenni Niemi, Julia Ranta, Alpo Vesa, Mia Petäjäjärvi, Inka Riihijärvi, Cecilia Haverinen, Matilda Heino, Jessica Ollikainen, Sevda Can, Milla Ikäheimonen, Ella Saraniemi

Liitetiedostot

Rovaniemen Teatteri–Lapin Alueteatteri tarjoaa laajan valikoiman esityksiä erikoisuutenaan paikallisuus.Sen toimintaa ylläpitää Lapin Alueteatteriyhdistys, jonka jäseninä on 14 Lapin kuntaa. Katsojilla on vuosittain valittavanaan lähes 300 näytöstä lasten- ja musiikkiteatteria, klassikoita ja uutuuksia, komediaa ja draamaa. Monet niistä pohjautuvat lappilaisten kirjailijoiden teoksiin tai alueellisiin aiheisiin. 

Rovaniemen Teatterin koti on Alvar Aallon Lappia-talo. Teatterin esityksiä pääsee näkemään talon kolmen näyttämön lisäksi alueteatterin tuomina Lapin kunnissa. Suomen pohjoisimmasta ammattiteatterista saa myös puitteet tilaisuuksien järjestämiseen, koulutusta työyhteisöille sekä työpajoja aikuisille, lapsille ja nuorille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs