Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Naisten valmiusharjoitusten suosio jatkuu – Syyslento 2015 -harjoitukseen odotetaan syyskuussa yli 450 naista

Naisten Valmiusliitto ry

Naisten valmiusharjoitusten suosio jatkuu – Syyslento 2015 -harjoitukseen odotetaan syyskuussa yli 450 naista

Tiedote.
Julkaistu: 21.08.2015 klo 13:50
Julkaisija: Naisten Valmiusliitto ry

Naisten Valmiusliitto ry järjestää valtakunnallisen naisten valmiusharjoituksen Tikkakoskella 18.–20. syyskuuta 2015. Syyslento 2015 -harjoituksessa naisia koulutetaan toimimaan arjen kriisitilanteissa. Varuskuntaolosuhteissa Ilmasotakoululla Jyväskylän varuskunnassa pidettävän harjoituksen odotetaan olevan historian suurin, yli 450 naista.

– Naisten kiinnostus arkielämän turvallisuusasioihin on viime aikoina kasvanut entisestään. Elämme muuttuvassa maailmassa - myös täällä Suomessa. Harjoituksen johtajana olen hyvin iloinen, että suuri joukko suomalaisia naisia on kiinnostunut uuden oppimisesta, tietojen ja taitojen kertaamisesta ja varautumisen tärkeydestä - unohtamatta naisjoukon luomaa yhdessäolon positiivista tunnetta, iloitsee harjoituksen johtaja Kaija Koponen.

Varautuminen arjen kriisitilanteisiin kiinnostaa

Syyslento 2015 -harjoitus koostuu naisten turvallisuus- ja varautumistaitoja vahvistavista koulutusaiheista. Osallistuja valitsee yhden kymmenestä kurssista. Kunkin kurssin aihetta käsitellään sekä teorian että käytännön harjoittein.  

Kurssit ovat:

1) Etsintä ja maastoensiapu - Tavoitteena on antaa tietoa siitä, miten viranomaisetja eri pelastus-organisaatiot toimivatetsintätilanteissa sekä kehittää osallistujanvalmiutta toimia mukana etsinnässä ja kadonneenhenkilön pelastustehtävässä

2) Ilmapuolustus tutuksi - Tavoitteena on antaa kurssilaisille ajankohtaista tietoa Suomen turvallisuustilanteesta, ilmapuolustuksen järjestelmistä ja tutustua ilmasotakoulun toimintaan.

3) Jokanaisen selviytymispakki - Tavoitteena on kehittää osallistujan valmiutta selviytyä onnettomuus-, tulipalo-, väkivaltaja autoilun erityistilanteista, sähkökatkoista, elämän kriiseistä ja yön yli maastossa.

4) Katuturvallisuus - Tavoitteena on kehittää osallistujan valmiuttavarautua henkilökohtaista turvallisuutta uhkaaviintekijöihin ja antaa osallistujalle varmuuttatoimia itsepuolustustilanteessa. 

5) Kriisin kohtaaminen - Tavoitteena on kehittää osallistujan ymmärrystä yksilöllisistä tavoista kohdata kriisejä ja niistä selviytymisestä sekä tutustua rikostutkintaan ja toimintaan onnettomuuspaikalla.

6) Kyberturvallisuus - Tavoitteena on kehittää osallistujantietoisuutta kyberturvallisuudesta. 

7) Maastotaidot - Tavoitteena on kehittää osallistujan valmiutta liikkua maastossa ja selviytyä luonnon olosuhteissa.

8) Muonituksen erityiskurssi - Tavoitteena on oppia hyödyntämään poikkeusolosuhteissa elintarvikkeita turvallisesti ja ymmärtää kotivaran merkityselämän erityistilanteissa. 

9) Selviytyminen sähköttä - Tavoitteena on kehittää osallistujan valmiutta selviytyä ilman sähköä ja antaa avaimia myös auttaa muita.

10) Tosielämän ensiapu - Tavoitteena on kehittää ja vahvistaa osallistujan ensiaputaitoja.

Harjoitus on avoin kaikille suomalaisille naisille. Harjoituksen ikähaarukka on laaja, 15-vuotiaista yli 80-vuotiaisiin. Harjoituksen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat vapaaehtoiset naiset. Valmiusharjoitus toteutetaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kursseina.

Maastopuvut ja saumaton yhteishenki ovat vuodesta 1998 järjestettyjen NASTA-harjoitusten tavaramerkkejä. Maastopukuihin pukeutuminen on monelle naiselle elämän ensimmäinen kerta ja sitä odotetaan innolla. Asu toimii suojavarusteena. Harjoitusten toiminta ei ole sotilaallista. Syyslento 2015 on järjestyksessään 36. NASTA-harjoitus.

Mediavierailut Jyväskylän varuskunnassa harjoituksen aikana

Median edustajilla on mahdollisuus tutustua Syyslento 2015 -harjoitukseen paikan päällä. Harjoitus käynnistyy perjantaina klo 10 jälkeen, jolloin alkaa ilmoittautuminen ja varusteiden jako. Varsinaisia avajaisia vietetään klo 14.15. Lauantaina 19.9. klo 12–15 järjestetään kutsuvierastilaisuus. Median edustajilla on mahdollisuus myös osallistua tähän tilaisuuteen, jonka ohjelmaan kuuluu mm. tutustuminen jokaisen kurssin koulutukseen.

Vierailusta pyydetään sopimaan etukäteen torstaihin 17.9. mennessä viestintäsihteerin kanssa mm. kulkulupien saamiseksi varuskunta-alueelle.

 

Lisätietoja:

Naisten Valmiusliiton viestintäsihteeri Sanna Mertsalmi, p 040 519 4565, sanna.mertsalmi@naistenvalmiusliitto.fi
Syyslento 2015 –harjoituksen verkkosivu: http://www.naistenvalmiusliitto.fi/syyslento.php
Syyslento 2015 esite: http://www.naistenvalmiusliitto.fi/syyslento/Syyslento_2015_kutsu.pdf

Liitetiedostot

Naisten Valmiusliitto ry on valtakunnallinen yhteistyöjärjestö, joka on perustettu vuonna 1997. Liitto yhdistää 10 naisten vapaaehtoista maanpuolustus- ja turvallisuustyötä tekevää jäsenjärjestöä, joissa toimii noin 144 000 naista. Liiton tarkoituksena on kehittää naisten turvallisuuteen ja varautumiseen liittyviä valmiuksia koulutuksen kautta sekä lisätä naisten mahdollisuuksia toimia poikkeusoloissa yhteiskunnan hyväksi. Naisten Valmiusliiton päätapahtuma ovat NASTA-harjoitukset, joita järjestetään kahdesti vuodessa.

www.naistenvalmiusliitto.fi

Naisten Valmiusliiton Facebook sivuille tästä linkistä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs