Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Naisten Linja etsii uusia vapaaehtoisia puhelinpäivystäjiä

Naisten Linja

Naisten Linja etsii uusia vapaaehtoisia puhelinpäivystäjiä

Tiedote.
Julkaistu: 09.04.2014 klo 08:45
Julkaisija: Naisten Linja

Naisten Linja etsii pääkaupunkiseudulla uusia vapaaehtoisia päivystäjiksi Naisten Linja -puhelinpalveluun ja Naisten Netti -verkkopalveluun. Palvelut on suunnattu väkivaltaa kokeneille naisille ja tytöille ja heidän läheisilleen.

Naisten Linja kuuntelee, tukee ja antaa tietoa väkivallasta ja siitä selviytymisestä. Sen kautta naiset ja tytöt voivat kysyä väkivallasta, käsitellä kokemuksiaan ja saada neuvoja ja tukea vaikeiden elämäntilanteiden ratkaisemiseen. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia ja perustuvat koulutettujen, asialle omistautuneiden vapaaehtoisten työhön.

"Useille soittajille Naisten Linjan päivystäjä on ensimmäinen, jolle hän kertoo väkivaltakokemuksestaan", sanoo toiminnanjohtaja Pia Puu Oksanen. "Vapaaehtoiset päivystäjämme kuuntelevat näiden naisten ja tyttöjen tarinoita herkällä korvalla, myötätuntoisesti sekä kunnioittaen heidän kokemuksiaan. Puhuminen on usein ensimmäinen askel vaikean tilanteen ratkaisemisessa. Tässä päivystäjämme ovat Naisten Linjan asiakkaille mittaamattoman arvokas voimavara", Oksanen sanoo.

Vuonna 2013 Naisten Linja -puhelinpalvelussa otettiin vastaan noin 1200 puhelua. Niiden lisäksi tuli yli 700 soitonyritystä päivystysaikojen ulkopuolella. Tähän selkeään tarpeeseen on alkuvuonna vastattu laajentamalla puhelinpäivystystä toimimaan myös lauantaisin.

Uusia päivystäjiä tarvitaan, jotta vuoden 2014 aikana pystyttäisiin käynnistämään myös sunnuntaipäivystys.

MITEN VAPAAEHTOISEKSI PÄÄSEE, KUKA SOVELTUU?

Naisten Linja etsii päivystäjiksi täysi-ikäisiä naisia, joilla on halu olla tukena vaikeassa elämäntilanteessa eläville naisille ja mahdollisuus sitoutua työhön vähintään neljäksi tunniksi kuukaudessa. Lisäksi edellytämme, että mahdollisia omia väkivaltakokemuksia on käsitelty, jotta työ ei muodostuisi liian raskaaksi.

Vapaaehtoiset valitaan haastattelujen perusteella ja koulutetaan sen jälkeen tehtävään. Koulutus uusille vapaaehtoisille järjestetään syksyllä 2014. Koulutussarja on kestoltaan noin 45 tuntia, toteutettuna arki-iltaisin ja parina viikonloppuna Helsingissä. Uudet vapaaehtoiset aloittavat päivystysvuoroissa kokeneen päivystäjän ohjauksessa alkuvuodesta 2015.

Hakuaika on 9.-30.4.2014. Haastattelut järjestetään toukokuun aikana.

"Väkivaltaa kokeneen kohtaaminen edellyttää asiallista tietoa väkivaltailmiöstä ja vapaaehtoiskoulutuksemme tarjoaakin laajat perustiedot aiheesta", Pia Puu Oksanen sanoo. "Tarjoamme vapaaehtoisillemme peruskoulutuksen lisäksi lisäkoulutusta, työnohjausta sekä virkistystoimintaa työn tueksi ja arvostamme päivystäjiemme asiantuntemusta kehittämistyömme osana."

Lisätietoa vapaaehtoistehtävästä ja netti-ilmoittautumislomake:

https://www.naistenlinja.fi/fi/julkinen/tule+vapaaehtoiseksi/

Lue mitä Naisten Linjan vapaaehtoiset kertovat tehtävästä:

https://www.naistenlinja.fi/fi/julkinen/tule+vapaaehtoiseksi/vapaaehtoiset+kertovat/

Lisätietoja ja ilmoittautuminen puhelimitse:

Merja Rankinen

Ehkäisevän ja korjaavan väkivaltatyön suunnittelija, Naisten Linja

merja.rankinen@naistenlinja.fi

p. 050-377 7861

(to 10.4. klo 10-17, ke 16.4. klo 10-17, ke 23.4. klo 10-17, to 24.4. klo 10-17)

NAISTEN LINJA (www.naistenlinja.fi) on neuvonta- ja tukipalvelu väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille sekä heidän läheisilleen. Naisten Linja kuuntelee, tukee ja antaa tietoa väkivallasta ja siitä selviytymisestä. Linja päivystää ma–pe klo 16–20 ja la klo 12–16 numerossa 0800 02400. Työtä rahoittaa Raha-automaattiyhdistys.

NAISTEN NETTI (www.naistennetti.fi) vastaa väkivaltaa kokeneiden naisten ja tyttöjen kysymyksiin sähköisesti. 

OMAT RAJANI (www.omatrajani.fi) on 13–18 -vuotiaiden tyttöjen oma tietopaketti ja keskustelupaikka seurustelusta, omista rajoista ja väkivallan tunnistamisesta.      

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs