Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Moision ja Maarian nuorisotilojen tulevaisuus puhuttaa - Kuulemistilaisuus asukkaille ja yhteisöille 10.9.

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Moision ja Maarian nuorisotilojen tulevaisuus puhuttaa - Kuulemistilaisuus asukkaille ja yhteisöille 10.9.

Tiedote.
Julkaistu: 04.09.2015 klo 14:17
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Moision ja Maarian nuorisotilojen tulevaisuus puhuttaa

Kuulemistilaisuus asukkaille ja yhteisöille 10.9.

Turun nuorisolautakunta järjestää Moision ja Maarian alueiden asukkaille sekä yhteisöille kuulemistilaisuuden Yli-Maarian koulun hankesuunnitelmaan liittyen. Tilaisuus järjestetään Maarian nuorisotalolla (Arkeologinkatu 4) torstaina 10.9. klo 17-18.

Kuulemistilaisuus järjestetään, koska nuorisolautakunnan 27.8. tekemä päätös osallistua Yli-Maarian koulun suunnitteluun on herättänyt Maarian ja Moision nuorisotilojen käyttäjien sekä alueen asukkaiden keskuudessa paljon kysymyksiä.

Nuorisopalvelujen osallistuminen Yli-Maarian kouluhankkeen suunnitteluun johtuu siitä, että hanke on laajentunut koskemaan myös yläkoulutoimintaa. Nuorisolautakunnan käsittelyyn tuodaan 23.9. ehdotus, jossa esitetään Maarian ja Moision nykyisten nuorisotilojen siirtoa tulevan Yli-Maarian koulun yhteyteen. Yli-Maarian koulun on määrä valmistua vuoden 2018 aikana.

Merkittävin nuorisotilojen siirtoa puoltava tekijä on yläkoulutoiminnan alkaminen Yli-Maarian koulussa, jolloin nuorisotilojen palvelut olisivat lähellä kohderyhmäänsä. Ennusteen mukaan Paattisten, Moision ja Jäkärlän alueilla asuu vuosina 2016-2020 noin 370-400 yläkouluikäistä oppilasta.

Maarian nuorisotalon siirtoa Yli-Maarian tulevaan kouluun puoltaa myös Maarian nuorisotilan heikko kunto. Vanha puurakennus tulee tarvitsemaan kymmenen vuoden kuluessa laajan peruskorjauksen. Moision koulun yhteydessä oleva Moision nuorisotila on kooltaan 150 neliömetriä ja nykyiseen kävijämääräänsä nähden liian pieni.

Maarian ja Moision nuorisotilat ovat aktiivisessa käytössä. Nuorten käyntikertoja on viimeisen toimintavuoden aikana ollut yhteensä lähes 10 000.

Pohjoisen alueen (Maaria, Moisio, Yli-Maaria) kaukainen etäisyys kaupungin keskustan ja muiden alueiden palveluista edellyttää nuorten palveluiden järjestämistä jatkossakin ns. lähipalveluna alueella, lähellä nuoria. Nuorisotilan sijoittuminen uuden yläkoulun yhteyteen on nuorten kannalta hyvä ratkaisu, kunhan tilat ovat riittävän kokoiset ja vastaavat varustukseltaan sekä aukioloajoiltaan nuorten tarpeisiin. Lisäksi ratkaisu edellyttää hyviä ja turvallisia kevyen liikenteen väyliä asuinalueilta nuorisotilalle.

Nuorisolautakunta käsittelee Yli-Maarian hankesuunnitelma-asiaa seuraavaksi kokouksessaan 23.9.

Nuorisolautakunnan esityslistat ja pöytäkirjat ovat nähtävissä internetissä: http://ah.turku.fi/nuoriso/welcome.htm

Lisätiedot:

 • Nuorisopalvelujohtaja
  Annina Lehtiö-Vainio
  puh. 050 5546 127
  Nuorisopalvelut
  Vapaa-aikatoimiala

 • Nuorisolautakunnan puheenjohtaja
  Muhis Azizi
  puh. 040 9616 769

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs