Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Mikä lapselle nimeksi – UK-kansallispuiston Saariselän lähialueen taukotupa nimeä vailla

Metsähallitus

Mikä lapselle nimeksi – UK-kansallispuiston Saariselän lähialueen taukotupa nimeä vailla

Tiedote.
Julkaistu: 24.11.2015 klo 15:15
Julkaisija: Metsähallitus

Urho Kekkosen kansallispuisto kaipaa esityksiä ja ideoita uuden taukotuvan ja samalla lähireitin nimeksi. Lähetä nimiesityksesi 30.11. mennessä osoitteeseen ukpuisto@metsa.fi ja olet mukana tuotepaketin ja kolme yötä varaustuvassa – palkintojen arvonnassa. Nimiehdotuksista esiraati valitsee parhaat mukaan joukkoon, josta lopullinen valinta tehdään.

Saariselän lähireitti on ympärivuoden avoinna pidettävä kävelyreitti. Taukotupa puolestaan tulee olemaan kaksiosainen rakennus, jossa toinen puoli toimii avoimena päivätupana ja toinen varattavana ja maksullisena taukopaikkana. Varattava puoli on suunniteltu sekä yksityisten että yritysten ohjelmapalvelukäyttöön esimerkiksi tukikohdaksi yölliselle revontulien katselulle.

Taukotupa on jotain enemmän kuin pelkästään taukotupa. Siellä on iso terassi, jossa pystyy kesäaikaan vaikka pitämään ulkoilmakonsertteja. Varattavan puolen varusteluun kuuluu valkokangas sekä kaasuliesi, jolla tarvittaessa lämmittää kaakaot tai keiton ryhmälle. Sähköistetyn tuvan molemmilla puolilla on takka sekä kalusteet.

Taukotuvan työmaa-alueelle on tällä hetkellä pääsy kielletty, mutta kävelyreittiä voi kulkea. Reitille pääsee keskeltä Saariselän kylää, latujen ja reittien lähtöpisteestä. Reitti ei ole esteetön korkeuserojen vuoksi, mutta kesäaikaan lastenrattaiden ja rollaattoreidenkin kanssa kulkeminen pitäisi onnistua. Reitti ja taukotupa soveltuvat erinomaisesti lapsiperheille ympärivuoden.

Lähireitti ja taukotupa ovat Inarin kunnan ja Metsähallituksen yhteisellä rahoituksella toteutettuja kohteita Saariselän lähialueella. Taukotuvan on suunnitellut arkkitehti Teemu Pirinen Inarista.

Lisätietoja:

Puistomestari Markku Välitalo, p. 0400 214 068
Puistonjohtaja Pirjo Seurujärvi, p. 0400 125 782
Saariselän palvelupiste Kiehinen, p. 0203 69 7200

Lue lisää:

Liitetiedostot

Metsähallitus hoitaa ja käyttää valtion maa- ja vesialueita kestävästi ja vastuullisesti. Toimintamme perustuu uusiutuvien luonnonvarojen asiantuntevaan hyödyntämiseen, luonnon monimuotoisuuden edistämiseen ja yhteistyöhön alueellisten toimijoiden kanssa. Liiketoimintamme tulouttaa vuosittain valtiolle yli sata miljoonaa euroa. Luontopalvelujen julkisin varoin hoitamilla kansallispuistoilla ja retkeilyalueilla on merkittävä aluetaloudellinen vaikutus.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs