Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Metsäkanalintujen metsästys alkaa lauantaina

Suomen riistakeskus - Keski-Suomi

Metsäkanalintujen metsästys alkaa lauantaina

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2016 klo 13:04
Julkaisija: Suomen riistakeskus - Keski-Suomi

 

Luonnonvarakeskuksen tilastoimien riistakolmiolaskentojen mukaan metsäkanalintujen kannat pysyivät edelleen alhaisella tasolla Suomen riistakeskus Keski-Suomen alueella. Lohduttavin kannanmuutos on metsolla, joiden määrän arvioidaan nousseen aluetasolla kolmanneksella. Teeriä ja pyitä on metsissä vaatimattomasti viimevuotiseen tapaan. Tiheimmät kanalintukannat ovat alueen länsi- ja luoteisosissa, Keuruu – Kivijärvi -akselilla.

 

Pyyntiä rajoitettu

Metsoa voi pyytää Kannonkosken, Karstulan, Keuruun, Kivijärven, Kyyjärven, Multian ja Saarijärven kunnissa koko kauden eli lokakuun loppuun saakka. Muualla maakunnassa pyynti päättyy 10. lokakuuta. Teeren ja pyyn metsästysaika Keski-Suomen maakunnassa päättyy samoin 10. lokakuuta. Riekko on rauhoitettu koko maassa Ylä-Lappia lukuun ottamatta. Vastuu kestävästä metsästyksestä on paikallisilla metsästysoikeuden haltijoilla. Metsästysseurat ovat voineet rajoittaa paikallista metsästystä sekä asettaa metsästyskiintiöitä.

 

Kanalintukannat alhaalla – malttia metsästykseen

Metsäkanalintujen lisääntyminen onnistui huonosti jo kolmantena kesänä peräkkäin. Metsästys tulisikin kohdistaa pääasiallisesti nuoriin yksilöihin, joiden selviytymismahdollisuudet seuraavaan lisääntymiskauteen ovat heikoimmat. Vanhan linnun arvo kannan myönteiselle kehitykselle on moninkertainen tämänkesäisiin poikasiin verrattuna. Metsästyksessä suositellaan käytettäväksi apuna koiraa. Keski-Suomessa metsäkanalintujen metsästäjiä on noin 8 000.

 

Metsästysajat 

Suomen riistakeskus edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

 

Lisätietoja

Lamberg, Teemu

    vs. riistasuunnittelija
  • 029 431 2212
  • teemu.lamberg@riista.fi

Kursula, Olli

    vs. riistapäällikkö
  • 029 431 2242
  • olli.kursula@riista.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs