Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Merenkurkun perinnemaisemia hoidetaan talkoilla Björköbyssä ja Rönnskärissä

Metsähallitus

Merenkurkun perinnemaisemia hoidetaan talkoilla Björköbyssä ja Rönnskärissä

Tiedote.
Julkaistu: 26.07.2016 klo 17:09
Julkaisija: Metsähallitus

Metsähallituksen luontopalvelut ja Suomen Rangerit ry järjestävät 27.-30.7. talkooleirin Björköbyn saaristossa, jossa tarkoituksena on poistaa katajia laidunsaarilta.

Björköbyn saariston Slåttskärillä on pitkä laidunhistoria, ja saarella on edelleen vuosittain iso, n. 300-päinen lammaskatras luonnonhoitotöissä. Siitä huolimatta kataja valtaa pikku hiljaa alaa aiemmin avoimilla nummilla. Talkoolaiset poistavat katajat sekä avoimelle nummelle kasvaneet nuoret puut, jotta lampaat viihtyisivät alueella paremmin ja pääsisivät laiduntamaan tehokkaammin. Tavoitteena on avoin ja matalakasvuinen, perinteinen saaristonummi.

Talkoolaiset tekevät myös parannustoimenpiteitä Björkö-Paniken vaellusreitillä, josta poistetaan huonokuntoisia pitkoksia ja merkitään maastoon uusi reittivaihtoehto.

Suomen Rangerijärjestöön kuuluu luonnonsuojelun ja –hoidon ammattilaisia ja eläkeläisiä ympäri Suomea.  Leirille osallistuu myös muutamia ulkomaalaisia.

Talkoilu nostaa suosiotaan

Vapaaehtoistyö luonnonsuojelualueilla on viime vuosina ollut nopeassa kasvussa ja on suosittu tapa viettää lomaa. Talkooleirillä juhlistetaan myös Merenkurkun maailmanperintöalueen 10-vuotisjuhlavuotta. Luonnonhoitotyöt kuuluvat lisäksi osaksi valtakunnallista Luonnonhoito-LIFE hanketta, jossa luonnon ja erityisesti lajien monimuotoisuutta edistetään hoitotoimin 59 eri luonnonsuojelukohteella eri puolilla maata.

Lauantaina 30.7. Metsähallitus järjestää yhdessä vaasalaisten ja maalahtelaisten venekerhojen ja Bergön osakaskunnan kanssa talkoopäivän Maalahden ulkosaariston Rönnskärissä, jossa niitetään ja haravoidaan arvokkaiden luotsiasemarakennusten pihapiiri. Luotsitoiminta saarella alkoi jo 1700-luvun puolivälissä, ja saari on nykyisin tärkeä veneilijöiden tukikohta.

Tiedotusvälineillä on mahdollisuus tulla tutustumaan Björköbyn työkohteeseen perjantaina 29.7., jolloin kokoonnutaan klo 10.00 Svedjehamniin Salterietin kahvilan edustalle, josta on edelleen venekuljetus työkohteelle. Käynti venekuljetuksineen kestään n. 2,5 tuntia.

Huom! Venekyydin vuoksi retkelle on pakollinen ilmoittautuminen puhelimitse, Lena Wargen puh 040 1626051. Ilmoittautumiset pyydetään ystävällisesti viimeistään to 28.7 klo 16.

Tervetuloa!

Lisätietoja:  Suojelubiologi Lena Wargen puh: 040 1626051 ( Björköbyn luonnonhoitotyöt)

Vs. maailmanperintökoordinaattori Kari Hallantie, puh. 040 5625555 (työt Björkö-Panike vaellusreitillä ja Rönnskärissä, Merenkurkun 10v.-juhlavuosi)

Puheenjohtaja Pekka Veteläinen, Suomen Rangeriyhdistys puh: 0400-321453 

Liitetiedostot

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs