Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Menuteatteri tarjoilee kattauksen annoskokoisia esityksiä

Rovaniemen Teatteri

Menuteatteri tarjoilee kattauksen annoskokoisia esityksiä

Tiedote.
Julkaistu: 17.11.2015 klo 11:46
Julkaisija: Rovaniemen Teatteri

Ravintolapäivänä, 21. marraskuuta Rovaniemen Teatteri – Lapin Alueteatterissa saa ensi-iltansa leikkimielinen ja pelillinen iltama Menuteatteri. Menuteatterissa nähdään noin puolentoista tunnin kattaus lyhyitä teatterinumeroita, jotka näyttelijät ovat etukäteen valmistelleet ja koonneet illan menuksi. Iltaman aikana katsojat saavat valita listalta kiinnostavimmat annokset ja tilata ne näyttelijöiltä. Menuteatteri-konseptin on kehittänyt ja tuonut Rovaniemen Teatteriin näyttelijä Samu Stenberg. Hänen kanssaan esitystä valmistamassa ja tarjoilemassa ovat näyttelijät Marko Syysmaa ja Vesa-Matti Komonen sekä kapellimestari-muusikko Minna Siitonen.

Samu Stenberg on esittänyt Menuteatteria eri puolilla Suomea eri kokoonpanoilla vuodesta 2003. Lapissa hänen kehittämäänsä konseptia ei ole nähty aiemmin ja Rovaniemen Teatteriin siitä on valmistunut uusi kokonaisuus uusine teatterinumeroineen. ”Menuteatteri sekoittaa ravintola- ja teatterimaailmat, gastronomian ja dramaturgian hauskalla tavalla. Esivalmistellut annokset tarjoillaan tilauksesta. Me kypsennämme ja viimeistelemme ne yleisön lämmössä.”, Stenberg kertoo. 

Menuteatteri antaa katsojille valtaa päättää illan kulusta. ”Katsojat valitsevat pöytäseuruetta kiinnostavan annoksen, pyytävät tarjoilijan paikalle, tilaavat ja maksavat leikkirahoilla. Esiintyjät eivät tiedä, missä järjestyksessä annoksia tilataan.”

Tavallisesta teatteriesityksestä poiketen Menuteatterissa katsojat pääsevät näkemään näyttelijöiden muuntautumisen hahmosta tai numerosta toiseen. ”Menuteatterissa annokset wokataan avokeittiössä ja näyttelijät muuntautuvat yleisön edessä.”

Poikkeuksellista on myös välitön yleisöpalaute ja tunnelma, joka syntyy esiintyjien ja katsojien vuorovaikutuksesta. ”Katsoja saa ainutkertaisen teatterikokemuksen, koska jokainen esitys on erilainen. On kiva tehdä tällä tavalla teatteria. Nautin siitä, että saan yllättää katsojat positiivisesti. Sisällön puolesta on tulossa monipuolinen kattaus. Menun annokset ovat hauskoja, mahdollisesti ärsyttäviä ja toivottavasti koskettavia. Luvassa on huvittavalla tavalla makuhermoja koetteleva esitys.”, taustoittaa Samu Stenberg.

Menuteatterin valmistavat ja tarjoilevat Rovaniemen Teatterin Vesa-Matti Komonen, Minna Siitonen, Samu Stenberg ja Marko Syysmaa. Valo- ja äänitekniikasta vastaavat Joona Riipi ja Emilia Sukuvaara Ammattiopisto Lappiasta Torniosta. Lavasteet ovat rakentuneet Rovaniemen Teatterin lavastamossa, puvut on koonnut teatterin puvusto ja rekvisiitan valmistanut Anitta Vierelä. Menuteatterin esitykset ovat 21.11.2015–5.3.2016 Lappia-talon kellariteatteri Saivossa.


Lisätietoja saat markkinoija Kati Kuhalta 040 7686672, kati.kuha@rovaniemi.fi ja tuottaja Kirsi Jääsköltä 0400 974702, kirsi-inari.jaasko@rovaniemi.fi. 

Kuvia on ladattavissa perjantaista 20.11. lähtien verkkosivulta http://www.rovaniementeatteri.fi/Medialle/Kuvapankki.

Rovaniemen Teatteri–Lapin Alueteatteri tarjoaa laajan valikoiman esityksiä erikoisuutenaan paikallisuus.Sen toimintaa ylläpitää Lapin Alueteatteriyhdistys, jonka jäseninä on 14 Lapin kuntaa. Katsojilla on vuosittain valittavanaan reilut 200 näytöstä lasten- ja musiikkiteatteria, klassikoita ja uutuuksia, komediaa ja draamaa. Monet niistä pohjautuvat lappilaisten kirjailijoiden teoksiin tai alueellisiin aiheisiin. 

Rovaniemen Teatteri on elokuussa 2015 palannut Alvar Aallon Lappia-taloon, joka on läpikäynyt peruskorjauksen ja restauroinnin. Teatterin esityksiä pääsee näkemään talon kolmen näyttämön lisäksi alueteatterin tuomina Lapin kunnissa. Suomen pohjoisimmasta ammattiteatterista saa myös puitteet tilaisuuksien järjestämiseen, koulutusta työyhteisöille sekä työpajoja aikuisille, lapsille ja nuorille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs