Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Mediakutsu: Vanhan Suurtorin gallerioiden uudet näyttelyt

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Mediakutsu: Vanhan Suurtorin gallerioiden uudet näyttelyt

Kutsu.
Julkaistu: 14.03.2016 klo 14:21
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Mediakutsu

Median edustajat ovat tervetulleita Brinkkalan gallerian ja Vanhan Raatihuoneen gallerian näyttelyiden avajaisiin torstaina 17.3. klo 17 (Vanha Suurtori 3 ja 5,Turku). 

Brinkkalan galleria
Anna Franck
Ei tavallisia kuolevaisia

Anna Franckia kiehtovat niin nykyajan kuin historian vahvat naiset. Brinkkalan gallerian näyttelyssä hän nostaa esille historiallisia naishahmoja. Mukana on Suomen historiaan liittyviä henkilöitä, kuten Minna Canth ja Katariina Suuri. Kuvasarja on Franckin tutkielma tämän päivän näkökulmasta ja erityisesti siitä miten sukupuolirooleja on rikottu ennen ja nyt. Normien kyseenalaistaminen on sarjan keskeinen aihe.

Franck on tehnyt projektissa yhteistyötä vaatesuunnittelija Ina Nordbergin ja kampaaja-maskeeraja Sabina Segerströmin kanssa. Kirjailija Mia Franckin on laatinut kuvien yhteyteen tekstit.

Vanhan Raatihuoneen galleria
Aleksi Matikainen
Piirtäjän musta kirja

Vanhan Raatihuoneen galleriassa avautuvassa Piirtäjän musta kirja-näyttelyssä Aleksi Matikainen (s.1984) hahmottaa ihmisyyttä. Keskeiset teemat ovat toiseus ja outous. Tummasävyiset kuvat ihmishahmoista näyttäytyvät otteina, muistikuvina – yksittäisinä sivuina piirtäjän kirjasta. Jokainen piirrokseen tallennettu kohtaaminen on Matikaiselle ainutkertainen.

Teokset on toteutettu muste-, hiili- ja grafiittipiirroksina paperille. Materiaalivalinta perustuu välineiden tarjoamaan tummuuteen, mustan intensiteettiin, joka toimii näyttelyn kantavana teemana.

Näyttelyt ovat avoinna yleisölle 18.3.-17.4.2016

Lisätiedot
Piia Oksanen, tutkija
puh. 040 637 1023, piia.oksanen@turku.fi
Turun museokeskus, Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs