Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Mediakutsu: Taide, uskonto, valta -näyttely avataan Wäinö Aaltosen museossa

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Mediakutsu: Taide, uskonto, valta -näyttely avataan Wäinö Aaltosen museossa

Kutsu.
Julkaistu: 08.09.2016 klo 11:43
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Mediakutsu

Taide, uskonto, valta
Teoksia Valtiollisesta uskontojen historian museosta Pietarista

Wäinö Aaltosen museo 15.9.–11.12.2016

Wäinö Aaltosen museon laaja näyttelykokonaisuus ottaa osaa ajankohtaiseen keskusteluun taiteen, uskonnon ja vallan suhteesta. Näyttelyssä tarkastellaan aiheeltaan uskontoon liittyvien taideteosten suhdetta sekä taiteen sisäisiin muutostendensseihin että yhteiskunnallisiin valtasuhteisiin eri aikoina.

Uskonnolla ja kuvataiteella on pitkä ja tiivis sidos toisiinsa. Uskonnollisen taiteen merkitys ja tehtävä on aikojen saatossa vaihdellut puhtaasti uskonnollisen sanoman opettavasta välittämisestä monitulkintaiseen poliittisen vallan ylläpitämiseen. Sana on muuttunut kuvaksi ja kuva ideologiaksi.

 Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan Taide, uskonto, valta -näyttelyyn Wäinö Aaltosen museoon (Itäinen Rantakatu 38, Turku) keskiviikkona 14.9.2016 klo 10.

Tilaisuudessa ovat läsnä Pietarin Valtiollisen uskontojen historian museon Ljubov Musienko ja varajohtaja Ekaterina Teryukova, Turun museopalvelujohtaja Olli Immonen sekä näyttelyn kuraattori Susanna Hujala.

Pietarissa sijaitsevan Valtiollisen uskontojen historian museon laajoista kokoelmista kootussa näyttelyssä on mukana teoksia mm. Francisco Goyalta (1746–1828), Mikhail Nesterovilta (1862–1942) ja Viktor Vasnetsovilta (1848–1926). Maailman pääuskontoihin liittyviä teoksia näyttelyssä on 1600-luvulta 1970-luvulle. Runsaat 230 teosta kattavassa näyttelyssä on mukana myös uskonnonvastaisia teoksia.

Lisätiedot
Turun museokeskus, Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala
Hanna-Sanni Lähdeniemi
puh. 044 907 2911, hanna-sanni.lahdeniemi@turku.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs