Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Maaseudun Sivistysliitto mukana Isoisänsillan avajaisissa Helsingissä 1.6.

Maaseudun Sivistysliitto

Maaseudun Sivistysliitto mukana Isoisänsillan avajaisissa Helsingissä 1.6.

Tiedote.
Julkaistu: 01.06.2016 klo 07:30
Julkaisija: Maaseudun Sivistysliitto

Syötävän Puiston talkoissa Kristiina Ljokkoi, MSL

Tervetuloa mukaan viihtymään Syötävään Puistoon!

Uusi, nopea kävely- ja pyöräilysilta avataan huomenna yhdistämään urbaanin Helsingin uusi asuinalue Kalasatama ja idyllinen kaupungin virkistyskeidas Mustikkamaa. Luonnonkauniit hiekkarannat, Korkeasaari, Syötävä Puisto ja Korkee-kiipeilyalue ovat vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Helsingin cityasukkaiden tavoitettavissa. 

Uuras-suomenhevosen kyydissä suoraan Syötävään Puistoon

Maaseudun Sivistysliitto tarjoaa yhteisöllisen Syötävän Puiston kaupunkilaisille Korkeasaaren Isoisän sillan kupeessa. Vuonna 2014 perustettu Syötävä Puisto on Suomessa harvinainen, mutta esimerkiksi Englannissa ja Saksassa hyväksi koettu toimintatapa. Järjestämme Isoisän torpan pihapiirissä erilaisia talkoita ja kursseja yrttipuutarhassa ja pienimuotoisen viljelyn äärellä, toivomme monenlaisia keskusteluita ja kohtaamisia erilaisten ihmisten kesken, luonnosta nauttien ja sitä kunnioittaen, ympäristösivistyksen hengessä. Syötävän Puiston perustaminen Helsinkiin on kokeilu, jonka tavoitteena on monipuolistaa kaupunkilaisten ympäristösuhdetta ja avata erilaisia näkökulmia kaupunkikulttuuriin sekä urbaaneihin jokamiehenoikeuksiin. Tänä kesänä kaupunkilaisten iloksi avattiin torpan pihapiiriin myös kanala, jonne yhdeksän CityKanaa ja komea kukko muuttivat kesävieraaksi eilen, 30.5.

Maaseudun Sivistysliitto ry perusti Syötävän Puiston 2014. Hoidamme ja vastamme Syötävän Puiston toiminnasta vuosina 2014-2016, osana Paikan tuntu – paikan identiteetti –hanketta. Alueen omistaa Helsingin kaupunki ja se on vuokrattu Korkeasaarelle, joka on adoptoinut sen Maaseudun Sivistysliitolle Syötävän Puiston käyttöön. Yhteistyökumppaneita ovat tai ovat olleet mm. Korkeasaari, Dodo ry, Lasten ja nuorten Puutarhayhdistys, Puutarha-Martat ja Kulosaaren Yhteiskoulu KSYK. Paikan tuntu -hankkeen päätukijat ovat Koneen Säätiö ja Keskitien Tukisäätiö.

Julkinen liikenne Mustikkamaalle: bussilinja 16 tulee edelleen suoraan Korkeasaaren sillalle Helsingin keskustasta ja metrolla pääsee nopeasti kauempaakin suoraan Kalasatamaan.

Isoisän sillan avajaisohjelma alkaa kello 15.00 ja jatkuu aina 19.00 saakka sillan molemmissa päissä.

Maaseudun Sivistysliitto osallistuu Isoisänsillan avajaisiin tuomalla Mustikkamaalle Uuras-suomenhevosen kärryineen ja muusikko Veikko Muikun harmonikkansa kanssa. Kutsumme ja kuljetamme avajaisvieraita tutustumaan Syötävään Puistoon ja kerromme samalla kesän aikana pidettävistä keskiviikkotalkoista.

Tiedustelut Syötävän Puiston ohjelmasta ja toiminnasta:

Syötävän Puiston koordinaattori Pinja Sipari, 050 4617678

Tiedustelut sillan avajaisohjelmasta: Mimosa Sukanen, 044 3209530 PuskaPromotion

Maaseudun Sivistysliitto, kulttuurijohtaja Helka Ketonen, 040 3577662

 

 

Liitetiedostot

MAASEUDUN SIVISTYSLIITTO - MSL -  tukee ihmisenä kasvua, aktiivista kansalaisyhteiskuntaa ja maaseudun kehittämistä aikuiskasvatuksen ja kulttuuritoiminnan keinoin. www.msl.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs