Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Maanantaina käynnistyvä Operaatio MS-Saana tuulettaa käsityksiä MS-taudista

Biogen Finland Oy

Maanantaina käynnistyvä Operaatio MS-Saana tuulettaa käsityksiä MS-taudista

Tiedote.
Julkaistu: 02.07.2015 klo 09:53
Julkaisija: Biogen Finland Oy

Kahdeksan MS-tautipotilaan joukko kiipeää ensi viikolla Saana-tunturin huipulle. Tempauksen tarkoitus on lisätä tietoisuutta MS-taudista ja osoittaa, että sairaus ei pysäytä elämää.  Operaatio MS-Saanaksi nimetty retki lähtee liikkeelle maanantaina 6.7. klo Helsingin ydinkeskustasta.

Saana-tunturille retkeläiset nousevat keskiviikkona 8.7. Retkikunta pysähtyy matkan varrella yleisötapaamisiin myös Jyväskylässä ja Oulussa.

Retkellään joukko haluaa osoittaa itselleen ja muille, että sairaudesta huolimatta elämässä voi saavuttaa paljon ja toteuttaa unelmia.

Ajatus Saana-projektista lähti retkikunnan vetäjältä, nurmijärveläiseltä Kimmo Mäkirannalta. ”Suomalaiselle MS-potilaiden retkikunnalle Saana-tunturi on mainio valloituskohde. Saanahan sijaitsee ihan Suomen huipulla ja on yli kilometrin korkea. Symboliikkaa riittää”, toteaa vuonna 2011 oman MS-diagnoosinsa saanut Mäkiranta.

Retkikunnan jäsenet Mäkiranta löysi MS-potilasyhteisöjen kautta verkosta. Kaikilla osallistujilla on erilaiset hoidot ja sairauden vaihe, mutta joukkoa yhdistää taistelutahto, positiivinen asenne ja periksiantamattomuus. Saana-tunturin laelle johtaa neljän kilometrin mittainen maastopolku, jota pitkin retkeläiset aikovat nousta omaan tahtiinsa.

 

Retkikunta tavattavissa Helsingissä, Jyväskylässä ja Oulussa

Retki käynnistyy maanantaiaamuna 6.7. Helsingistä. Kimmo Mäkiranta ja muut pääkaupunkiseudulta matkaan lähtevät MS-Saana -retkikuntalaiset ovat tavattavissa aamukahvilla ravintola Kitzensissä  (Mikonkatu 23, Radisson Blu Plaza Hotelli) klo 7.30–8.30. 

Retkikunta on maanantaina  6.7. tavattavissa myös iltapäiväkahvilla Jyväskylässä Café Elosella (Kauppakatu 31) klo 14.30–15.30. Tiistaina 7.7. retkeläiset voi puolestaan tavata aamukahvilla Oulussa Café Bisketissä (Kirkkokatu 8) klo 7.30–8.30. 

Lisää Operaatio MS-Saanasta ja retkikunnasta osoitteissa www.MS-Nyt.fi ja www.neuroliitto.fi.

Suomessa MS-tautia sairastaa noin 7000 ihmistä. MS-tauti eli multippeliskleroosi on krooninen ja etenevä keskushermoston sairaus, joka vaikuttaa liikunta- ja toimintakykyyn. 

 

Operaatio MS-Saanaa tukevat MS-taudin potilasjärjestö Neuroliitto ja lääkeyhtiö Biogen Finland Oy.

 

Lisätietoja:

Haastattelupyynnöt: Operaatio MS-Saana -retkikunnan vetäjä Kimmo Mäkiranta, puh. 050 512 3359 

Neuroliitto: tiedottaja Riikka Juva, puh. 040 773 0757

Biogen Finland Oy: toimitusjohtaja Marco Hautalahti, puh. 0400 493613

 

Neuroliitto toimii multippeliskleroosia ja eteneviä harvinaisia neurologisia sairauksia sairastavien ja heidän läheistensä hyväksi. Neuroliiton toiminnan ytimenä on samankaltaisia kokemuksia ja tarpeita jakavien ihmisten verkostoituminen ja vertaistuki. Sen mahdollistavat etenkin Neuroliiton 23 jäsenyhdistystä.

Biogen on yksi maailman erikoistuneimmista lääkeyhtiöistä ja maailmanlaajuinen bioteknologia-alan edelläkävijä, jonka vahvana fokusalueena on MS-tauti. Biogen Finland Oy:n tavoite on muuttaa MS-potilaan elämää paremmaksi ja auttaa suomalaista terveydenhuoltoa saavuttamaan huipputuloksia.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs