Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Maajoukkuehiihtäjät tähdittävät Lahti2017 -joukkuetta Lappee-Jukolassa

Lahti 2017

Maajoukkuehiihtäjät tähdittävät Lahti2017 -joukkuetta Lappee-Jukolassa

Tiedote.
Julkaistu: 08.06.2016 klo 11:30
Julkaisija: Lahti 2017

Ensi vuoden Lahden MM-hiihdot saa oman joukkueensa 18.-19.6. kilpailtavaan Jukolan viestiin. Joukkueessa on mukana useita maajoukkuehiihtäjiä olympiavoittaja Sami Jauhojärvestä nuoreen Katri Lylynperään. Koossa on varsin kokenut porukka: aiempien Jukolan viestien yhteenlaskettu määrä on noin 80.

Lappee-Jukolan käynnistää Lahti2017-tiimin osalta viestien avausosuudelle erikoistunut, toista kertaa Jukolaan osallistuva olympiavoittaja Sami Jauhojärvi. ”Mustin” motto kisaan kuuluu: ”Kaikki sieltä on pois löytäny jossaki vaiheessa!”

Kakkososuudella viestiä vie maajoukkuehiihtäjä Ristomatti Hakola, joka on todellinen urheilun monilahjakkuus: menestystä on kertynyt niin maasto- ja ampumahiihdossa kuin suunnistuksessa ja pesäpallossakin. Viidenteen Jukolan viestiinsä osallistuva Hakola ennakoi osuuttaan seuraavasti: “En varsinaisesti mene rastilta rastille kuin telkkä pönttöön. Täytyykin toivoa, että löydän seuraavaksi aamuksi kotiin, se on tavoitteenani”.

Pitkällä yöosuudella juoksee ensi vuoden MM-kisojen maastohiihdon kilpailunjohtaja Raiko Pousi. Hän on Lahti2017:n Jukola-tiimissä lainassa Tuuripellet-harrasteporukastaan ja aikoo ”jättää turhan hätäilyn ja säädön jo vaihtopuomille, niitä ei enää metsässä tarvita”.

Neljättä osuutta vie Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala, joka on mukana Jukolassa jo 38:tta kertaa. ”Tarkasti rastilta rastille, raateleva loppukiri ja Katrille hyvä lähtöpaikka”, toteaa Kulmala taktiikastaan.

Hiihtomaajoukkueen haastajaryhmään kuuluva Katri Lylynperä aloitti suunnistusuransa jo pienenä isän reppuselästä. Lylynperä kuvailee tavanomaista taktiikkaansa sanoin ”Kartta rullalle ja letkan perään”, mutta on seitsemän Jukolan tuomalla varmuudella myös valmis suunnistamaan itse.

Kuudennen osuuden Jussi Simula on kokenut hiihtäjä ja hiihtosuunnistuksen MM-mitalisti. Jussi on osallistunut Jukolaan vuodesta 2000 lähtien, paras sijoitus on 13:s ja omalla osuudellaan hän on ollut parhaimmillaan kahdeksas. Simula toivoo, että joukkue pyrkisi etenemään Jukolan yössä mahdollisimman suoraviivaisesti, tekemättä matkan varrella J-mutkia lahtelaiseen tyyliin.

Lahti2017-tiimin ankkuri on vankalla kahdeksan Jukolan kokemuksellaan maajoukkuehiihtäjä Anssi Pentsinen. ”Tavoitteena saada paita hikeen, välttää pahat hajonnat omiin suunnistaitoihin ja ankkuroida joukkue maaliin saakka”, toteaa Pentsinen.

Joukkueen huoltajana toimii puolustusvoimien maastohiihdon lajiryhmävastaava Jukka Kotilehto.

Laajaa lajien välistä yhteistyötä

Hiihtolajien ja suunnistuksen välinen yhteistyö ulottuu Jukolan kilpailusuoritusta laajemmalle: Suunnistusliitto ja Jukolan viesti ovat Lahti2017:n virallisia yhteisökumppaneita. MM-kisat ja Jukolan viesti rekrytoivat vapaaehtoisia toistensa joukoista ja suuri joukko Jukolan vapaaehtoisia kävi tutustumassa MM-kisajärjestelyihin helmikuisissa esikisoissa. Kaikki Jukolan viestiin osallistuvat joukkueet haastetaan myös viettämään Jukola-päivää ensi vuoden MM-kisoihin.

Lisätiedot:

Suomen Hiihtoliitto, toiminnanjohtaja Mika Kulmala, 040-576 1001
Lahti2017, yhteyspäällikkö Sari Ruotsalainen, 0400-277 290

Liitteenä kuvakollaasi joukkueesta

Liitetiedostot

 

#Lahti2017
FIS Nordic World Ski Championships
Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut
22.2.-5.3.2017

www.lahti2017.fi
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs