Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Maailman suurin ilmastotapahtuma Earth Hour pimentää Tampereen

WWF Suomi

Maailman suurin ilmastotapahtuma Earth Hour pimentää Tampereen

Tiedote.
Julkaistu: 24.03.2015 klo 14:57
Julkaisija: WWF Suomi

Maailman suurinta ilmastotapahtumaa WWF:n Earth Houria vietetään jälleen tulevana lauantaina. Yksityiset ihmiset, yritykset ja ikoniset rakennukset ympäri maailmaa sammuttavat turhat valonsa kello 20.30–21.30 osoituksena huolestaan ilmastonmuutoksesta. Jo seitsemättä kertaa Earth Houriin osallistuva Tampere on jälleen näyttävästi mukana.

Valot sammuvat muun muassa Särkänniemessä: Näsinneulan ulkoilmatasanne ja delfinaarion valoseinä pimenevät, ja Tornadon, Trombin ja Tyrskyn julkisivuvalaistus sammutetaan pimeän tunnin ajaksi.

Tänä vuonna Earth Houria vietetään Suomessa teemalla maailman suurin kynttiläillallinen. Kaupunki kannustaa tamperelaisia sammuttamaan valot, televisiot ja tietokoneet ja viettämään Earth Houria kynttiläillallisen merkeissä joko kotona tai Laikunlavalla, jossa on tarjolla kasvishernekeittoa, tulitaidetta ja afrikkalaista musiikkia.

Valojensammutustempausten lisäksi Tampereella nähdään todellista heittäytymistä illallisteemaan, kun Ravintola LEOn omistaja kokki Vesa Salo kutsuu kynttiläillalliselle omaan kotiinsa. Kokin olohuone muuttuu ravintolasaliksi valkoisine pöytäliinoineen, ja tunnelmaa tuovat kynttilät ja akustinen musiikki. Luomu SM -kisan voittaneen tamperelaisravintolan Earth Hour -menu koostuu lähellä tuotetuista luonnonmukaisista annoksista.

Tampereella valot sammuvat Särkänniemen lisäksi esimerkiksi Tampere-talosta, Duon ja Koskikeskuksen kauppakeskuksista, Sokos-hotelleista sekä Luontokoulu Korennosta. Myös TAKK ja Kalevan lukio ovat mukana osoittamassa huolensa ilmastonmuutoksesta.

Katso kaikki Tampereen tapahtumat osoitteesta http://earthhour.fi/tapahtumat.

 

Lisätietoja:
tiedottaja Kaisa Ryynänen, WWF Suomi, 050 345 5307
www.earthhour.fi

WWF:n Earth Hourissa ihmiset ympäri maailmaa sammuttavat turhat valonsa tunniksi lauantaina 28.3.2015 kello 20.30–21.30 paikallista aikaa. Tänä vuonna Earth Hourin teema Suomessa on maailman suurin kynttiläillallinen. Teeman tarkoitus on herättää keskustelua ekologisesta ruuasta sekä ruuan tuotannon ympäristövaikutuksista, sillä ruoka aiheuttaa ihmisen synnyttämistä hiilidioksidipäästöistä peräti 20 prosenttia – yhtä paljon kuin liikenne.

Earth Hour järjestetään tänä vuonna kansainvälisesti jo yhdeksättä kertaa. Tapahtuman tarkoituksena on innostaa ihmisiä toimimaan ilmaston hyväksi sekä viestiä päättäjille ilmastonmuutoksen torjumisen tärkeydestä. Earth Houriin osallistui viime vuonna yli kaksi miljardia ihmistä 162 maassa, 7000 kaupunkia sekä valtava joukko yrityksiä, oppilaitoksia ja muita yhteisöjä. Suomessa Earth Hour järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009, ja viime vuonna jo kymmenet tuhannet suomalaiset näyttivät tukensa ilmastonsuojelutyölle ottamalla osaa pimeään tuntiin.

WWF Suomi on osa laajaa, kansainvälistä WWF-verkostoa, jolla on toimistoja noin 50 maassa ja toimintaa yli sadassa maassa. Rakennamme tulevaisuuden, jossa ihmiset ja luonto elävät tasapainossa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs