Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Luustoasiaa Rovaniemellä

Suomen Luustoliitto

Luustoasiaa Rovaniemellä

Tiedote.
Julkaistu: 10.02.2015 klo 09:33
Julkaisija: Suomen Luustoliitto

LUUSTOTERVEYSILTA

Osteoporoosi eli ns. luukato on korkeaan kolesteroliin, diabetekseen ja verenpainetautiin rinnastettava kansantauti. 400 000 suomalaista sairastaa osteoporoosia ja saman verran sen esiastetta osteopeniaa: yhteensä 800 000 suomalaisen luut ovat heikossa kunnossa! Osteoporoosi aiheuttaa suomalaisille 36 000 murtumaa vuodessa. Jo yli 45-vuotiaiden naisten joka toisen murtuman taustalla saattaa olla osteoporoosi.

Jo 5 cm pituuden lyhenemä ja kumara ryhti voi olla merkki osteoporoottisista selkänikaman murtumista. Osteoporoosi ei katso myöskään ikää eikä sukupuolta: osteoporoosiin voi sairastua jo nuorena, vaikka se on yleisempää ikääntyneillä. 50 vuotta täyttäneistä naisista joka kolmannella ja miehistä joka viidennellä murtuu ranne, nikama tai lonkka osteoporoosin vuoksi.

 

Osteoporoosiin liittyville murtumille on ominaista uusien murtumien ilmaantuminen, jos murtuman syitä ei selvitetä eikä niiden hoitoa aloiteta heti. Joka kolmannella murtumapotilaista uusintamurtuma tulee jo vuoden sisällä edellisestä. Pahimmillaan yksittäisellä henkilöllä on voinut olla lähes kaksikymmentä murtumaa, ennen kuin terveydenhuollossa on kiinnitetty huomiota mahdolliseen osteoporoosiin. Tavallisesti nikama- ja rannemurtuma ennakoivat kohtalokasta lonkkamurtumaa, joka olisi todennäköisesti vältettävissä ajoissa aloitetulla osteoporoosin hoidolla.

– Jotta osteoporoosia voi ennaltaehkäistä tai jotta sitä voi hoitaa, on tärkeää tietää perusasiat luustoterveydestä. Koskaan ei ole liian myöhäistä hoitaa luustoterveyttään, muistuttaa Luustoliiton toiminnanjohtaja Ansa Holm. Luustoterveydestä alustaa Rovaniemellä torstaina 12.2.2015 klo 17.30 toiminnanjohtaja Ansa Holm Suomen Luustoliitosta. Kyseessä on maksuton tilaisuus, paikkana on Rovaniemen kaupunginkirjaston Lapponica-sali. Tilaisuuden päätteeksi päätetään oman luustoyhdistyksen perustamisesta Rovaniemelle.

 Koskaan ei ole liian myöhäistä hoitaa luustoterveyttään.

 Lisätietoja
toiminnanjohtaja Ansa Holm
Suomen Luustoliitto ry
050 303 8129, ansa.holm@luustoliitto.fi

 

LUUSTOTERVEYSILTA
to 12.2.2015 klo 17.30 alkaen Rovaniemen kaupunginkirjasto, Lapponica-Sali (Jorma Eton tie 6), Rovaniemi
Alustajana ja keskustelun vetäjänä toiminnanjohtaja Ansa Holm,
Suomen Luustoliitto ry
Vapaa pääsy

 TERVETULOA

 

 

Liitetiedostot

Suomen Luustoliitto ry on valtakunnallinen kansanterveys-, potilas- ja liikuntajärjestö, joka yhdessä jäsenyhdistystensä kanssa edistää kansalaisten luustoterveyttä ja yleistä hyvinvointia. Luustoliiton tarkoituksena on lisätä tietoutta luustosta sekä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa vähentää osteoporoosin, kaatumisten ja luunmurtumien ilmaantuvuutta. Luustoliitto pyrkii turvaamaan luustokuntoutujille varhaisen tutkimuksen, hyvän hoidon ja toimivan kuntoutuksen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs