Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Luonan vastaanottokeskukset ja Tapanilan Erä laajaan yhteistyöhön

Suomen Karateliitto Ry

Luonan vastaanottokeskukset ja Tapanilan Erä laajaan yhteistyöhön

Tiedote.
Julkaistu: 22.01.2016 klo 10:37
Julkaisija: Suomen Karateliitto Ry

Opetus- ja kulttuuriministeriön määrärahaan perustuva valtionavustus mahdollistaa laajan yhteistyöhankkeen turvapaikanhakijoiden hyvinvoinnin edistämiseksi.

 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto myönsi loppuvuodesta 2015 yhteensä 35 000 euron valtionavustuksen Luonan vastaanottokeskuksissa järjestettävälle liikunnalliselle toiminnalle. Turvapaikanhakijoiden fyysistä ja henkistä hyvinvointia edistävään toimintaan suunnattu rahoitus tarjoaa turvapaikanhakijoille mahdollisuuden harjoitella ohjatusti urheiluseuran tiloissa. Vastaanottokeskuksia hallinnoiva Luona Oy on aloittanut yhteistyön urheiluseura Tapanilan Erän kanssa tarjotakseen vastaanottokeskustensa asukkaille vapaa-ajan toimintaa.

 

Luonan ja Tapanilan Erän yhteistyön tavoitteena on luoda turvapaikanhakijoille mielekästä vapaa-ajanvietettä pitkien oleskelu- ja työlupaprosessien ajaksi ja auttaa heitä alkuvaiheen kotoutumisessa. Suurimmalla osalla suomalaisista on kokemusta ja muistoja ohjatusta urheilutoiminnasta. Mikä olisikaan parempi tapa päästä sisälle suomalaiseen elämänmenoon kuin saada kosketus urheiluseuratoimintaan.

 

Yli 7 000 jäsenen Tapanilan Erä on yksi Suomen suurimpia urheiluseuroja. Ensimmäisiä turvapaikanhakijoiden urheiluryhmiä on jo perustettu ja valtionrahoituksen sekä sponsorointivarojen turvin toimintaa laajennetaan vuoden 2016 aikana edelleen. Yhteistyö on aloitettu henkistä ja fyysistä kuntoa kehittävän karaten parissa. Lajivalikoimaa on jatkossa tarkoitus kasvattaa Tapanilan Erän laajan tarjonnan mukaisesti. Luona Oy:n kahdeksan vastaanottokeskuksen kautta mukana on turvapaikanhakijoita Helsingistä, Espoosta, Vantaalta ja Hyvinkäältä. Harjoittelu tarjoaa samalla mahdollisuuden tutustua suomalaisiin urheiluharrastajiin ja oppia suomen kieltä käytännössä. 

 

Karate harjoittaa mielen ja kehon hallintaa

Karate on suosittu urheilulaji, jolla on maailmanlaajuisesti yli 10 miljoonaa harrastajaa. Lajin juuret ulottuvat ajanlaskun alkuun ja Kaakkois-Aasian buddhalaisten munkkien fyysiseen harjoitteluun. Karate on itsepuolustuslaji, jonka parissa harrastaja oppii etenkin mielen ja kehon hallintaa sekä harjoitustovereiden kunnioitusta. Lisäksi tasavertaisuus ja tasa-arvo ovat tärkeitä arvoja karatelle ja sen harrastajalle karatekalle. Karatella on Suomessa noin 15 000 harrastajaa. Tapanilan Erän karatejaos on yksi Suomen suurimmista ja aktiivisimmista karateseuroista, jossa lajia harrastaa noin 300 suomalaista kaikista ikäryhmistä.

 

Harjoitukset kerran viikossa Tapanilan Urheilukeskuksessa

Tapanilan Urheilukeskuksen tiloissa järjestetään kerran viikossa alkeistason karateharjoitukset turvapaikanhakijoille. Miesten karaten ohella alkamassa on myös perheille suunnattu äiti-lapsi -karatetoiminta. Treeneissä harjoitellaan itse lajia, Tapanilan Erän tuottamaa sanastoa sekä suomen kieltä yleisesti. Turvapaikanhakijoiden on mahdollista siirtyä myöhemmin taitotason karttuessa karatejaoston omiin ryhmiin, jotka harjoittelevat iltapäivisin. Harjoituksissa on mukana enimmillään 50 harjoittelijaa kolmen karate-ohjaajan ohjauksessa.

 

Lisätietoa antaa Tapanilan Erän Karatejaoksessa hankkeesta vastaava Maija Laaksonen, p. 040-543 7733

Suomen karateliitto edustaa suomalaisia karateseuroja yli tyylisuuntarajojen. Liitossa on tällä hetkellä yli sata jäsenseuraa.

Karateliiton tarkoitus on "edistää ja kehittää karatea ja muita samantapaisia kamppailulajeja Suomessa ja toimia näiden kamppailulajien yhdistysten valtakunnallisena keskusjärjestönä kilpa-, kunto-, nuoriso-, ja muussa kamppailulajeihin liittyvässä toiminnassa."

Suomen karateliitto edustaa suomalaista karatea maailmanlaajuisissa karaten katto-organisaatioissa kuten Maailman karateliitto (WKF) ja Euroopan karateliitto (EKF).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs