Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Loistavan syksyn kautta kohti lupaavaa matkailutalvea Kuusamossa ja Rukalla

Ruka-Kuusamo Matkailu

Loistavan syksyn kautta kohti lupaavaa matkailutalvea Kuusamossa ja Rukalla

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2016 klo 14:23
Julkaisija: Ruka-Kuusamo Matkailu

Syyskuun Tilastokeskuksen keräämät matkailutilastot olivat Kuusamon suhteen juuri niin vahvat kuin alueen matkailuyritykset ovat omissa myynneissään kokeneet.

Tilastokeskuksen luvut rekisteröidyistä yöpymisistä syyskuulta osoittavat Kuusamossa erittäin hyvää kasvua. Syyskuussa yöpymisten kasvu oli 46,8 prosenttia (50 764 yöpymistä) verrattuna edellisen vuoden syyskuuhun. Ruska on kotimaisen asiakaan huippuaikaa, mutta myös kansainvälisten asiakkaiden yöpymiset nousivat 29 prosenttia.

– Kuusamon yöpymismäärien hurja kasvu on poikkeuksellinen verrattuna Lapin 8,5 prosentin kasvuun ja koko maan 4,7 prosentin nousuun, toteaa Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n toimitusjohtaja Mats Lindfors.

Myös vuositasolla Kuusamon yöpymiset ovat hyvin vahvassa kasvussa. Kasvua on 13,8 prosenttia verrattuna Lapin 8,0 prosenttiin ja koko maan 1,8 prosenttiin. Kuusamon kasvun veturina on toki kotimainen kysyntä, mutta myös kansainvälisten vieraiden yöpymiset ovat vuositasolla 4,3 prosentin kasvussa, mikä tarkoittaa 67 291 yöpymistä.

Yöpymismäärien kasvu on merkittävää myös siksi, että venäläisten turistien määrä on vuositasolla laskenut 20,8 prosentilla. Viime kuukaudet ovat kuitenkin osoittaneet taittumista venäläisten yöpymisten määrän pudotuksessa.

– Moni majoitusyritys on raportoinut varsin suurta kasvua venäläisten varaustilanteessa, mikä osaltaan vahvistaa näkemystämme siitä, että venäläisten matkailijoiden määrän aallonpohja on tällä kertaa ohitettu, Lindfors toteaa.

Rukalla kisataan ja tehdään töitä alueen kehittämiseksi

Kuusamossa ja Rukalla eletään jo vahvasti talvea. Laskettelemaan pääsee kymmenessä rinteessä ja latuja on avattu niin Rukalla kuin Kuusamossakin. Ensi viikolla Rukalla pidetään pohjoismaisten hiihtolajien maailmacupin avaus, Ruka Nordic. Viikonlopun 25.–27.11. aikana kisataan mäkihypyssä, maastohiihdossa ja yhdistetyssä. Kisa on aikaisempina vuosina kerännyt noin 20 000 hengen katsojajoukon. Hyvien säänennusteiden myötä Rukalle odotetaan tänä vuonna ennätysyleisöä, joka tulee nauttimaan Lahden tulevien MM-mitalistien kauden avaussuorituksista.

Talven lisäksi Rukalla suunnataan tarmoa myös kauemmaksi tulevaisuuteen ja tehdään vahvasti työtä sen eteen, että Rukan Länsi- ja Itäkylän yhdistävä gondolirakentaminen käynnistyy mahdollisimman hyvässä aikataulussa.

– Gondolin myötä myös muut Itäkylän investoinnit käynnistyvät, jotka osaltaan tukevat kehitystämme, jolla halumme tehdä Rukan ja Kuusamon yhä houkuttelevammaksi alueeksi suomalaisille ja kansainvälisille vieraille, toteaa tulevaisuuteen katsova Lindfors.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Mats Lindfors, Ruka Kuusamo Matkailu, puh. 0400 747 356, mats.lindfors@rukakuusamo.fi
www.ruka.fi

Ruka-Kuusamo on upea kohde niin lumiseen talvimatkailuun kuin myös aktiiviseen kesämatkailuun koko perheelle. Ruka-Kuusamo Matkailu ry vastaa alueen yhteismarkkinoinnista. Toiminnassa on mukana arviolta 140 yritystä, jotka edustavat yli 95 % alueen matkailutulosta. Löydät meidät netistä ja somesta: www.ruka.fi, www.facebook.com/rukafinland, www.instagram.com/rukafinland.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs