Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Liikunta kuuluu kaikille

Turun ammattikorkeakoulu

Liikunta kuuluu kaikille

Tiedote.
Julkaistu: 31.08.2015 klo 08:32
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

AMK:n Neuroliikkuja paikallistasolla 2013-2015 ‑projekti järjestää Neuroliikkujapäivät 8.-10.9.2015. Neurologista sairautta sairastavat Jokaisella tulee olla mahdollisuus liikkua terveytensä edistämiseksi kiinnostuksensa mukaan. Turun, heidän omaisensa, heidän kanssaan työskentelevät ja muut kiinnostuneet voivat kokeilla eri liikuntamuotoja Kupittaan urheiluhallilla ja Uittamon melontakeskuksessa.

Neuroliikkujapäivillä neurologista sairautta sairastavat ja muut asiasta kiinnostuneet voivat tutustua ja kokeilla muun muassa pyörätuolirataa, pöytätennistä, tanssia, pelkkistä ja SPT-jalkapalloilua. Lisäksi on ulkoliikuntana mahdollisuus testata kirkkoveneilyä tai melontaa.

Päivillä annetaan myös tietoa liikunnan merkityksestä neurologista sairautta sairastaville. Monet järjestöt ja yhdistykset järjestävät heille liikuntaa ja näistä mahdollisuuksista kerrotaan myös Neuroliikkujapäivillä.

-            Neuroliikkuja paikallistalossa -projektin päämääränä on kehittää liikunnan edellytyksiä ja rakenteita niin, että liikunta on mahdollista myös neurologista sairautta sairastaville. Näitä asioita tuomme päivillä esille, toteaa projektipäällikkö Raija Luona-Helminen.

Neuroliikkujille tarjotaan monipuolisesti tietoa

Neuroliikunnan kehittämisessä lähtökohtana ovat neuroliikkujan omat tarpeet. Hänelle pyritään jakamaan tietoa eri mahdollisuuksista. Päämääränä on motivoida liikkujaa oikea-aikaiseen ja sopivaan liikuntaan.

-            Kehittämistyötä tehdään moniammatillisesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Pyrkimyksenä on, että neuroliikkujan hoito-, palvelu- ja kuntoutussuunnitelmissa olisi huomioitu myös terveyttä edistävä liikunta.

Neuroliikkuja paikallistasolla -projektissa pyritään sellaiseen lopputulokseen, että jokainen neuroliikkuja löytää oman liikuntamuotonsa edistääkseen omaa terveyttään ja toimintakykyään.

Tule, tutustu, kokeile, katsele, osallistu, innostu!

tiistai 8.9.2015 klo 12-18 messupäivä, Kupittaan urheiluhalli
keskiviikkona 9.9.2015 klo 14-17 ulkoilupäivä, Uittamon melontakeskus
torstaina 10.9.2015 klo 15-19 seminaaripäivä, Turun AMK, Joukahaisenkatu 3, Auditorio Delta

 

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Raija Luona-Helminen, raija.luona-helminen@turkuamk.fi, p. 044 907 4959
www.neuroliikkuja.fi, Neuroliikkuja paikallistasolla 2013-2015

Liitetiedostot

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #Excellence in Action

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs