Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Lentopalloilijan loikkatreeni kuntoilijan puhelimeen

Lentopalloilijan loikkatreeni kuntoilijan puhelimeen

Tiedote.
Julkaistu: 27.10.2014 klo 12:15
Julkaisija: Haltu Oy

Lentopalloilijat Antti Esko ja Olli Kunnari suunnittelivat loikkaharjoituksen, jonka pohjalta tamperelainen startup-yritys Training Apps kehitti liikuntasovelluksen. Älypuhelimiin ja tabletteihin ladattavan mobiilisovelluksen avulla kuntoilijat voivat harjoitella ja kehittää jalkojen ponnistusvoimaa. Neljä viikkoa kestävässä harjoitusohjelmassa liikkujaa opastetaan harjoittelemaan oikein videoiden ja sanallisten ohjeiden avulla.

Vammalan Lentopalloa eli VaLePaa edustavien Antti Eskon ja Olli Kunnarin vuosien harjoittelu ja työ lentopallon parissa on kerännyt heille runsaasti osaamista omasta lajistaan. Training Appsin toteuttaman liikuntasovelluksen avulla Eskon ja Kunnarin opit on tuotu kenen tahansa saataville ja hyödynnettäväksi omassa harjoittelussaan.

- Suunnittelemamme loikkatreeni sopii hyvin urheilijoille ja liikkujille, jotka tarvitsevat omassa lajissaan ponnistusvoimaa, nopeita lähtöjä sekä räjähtävyyttä. Loikkatreeni kehittää mm. pakaralihasta, joka tuo erityisesti voimaa ponnistamiseen, kertoo Antti Esko.

- Tämän tyyppisestä harjoittelusta hyötyvät paitsi lentopalloilijat, myös muiden pallopelien edustajat sekä esimerkiksi jääkiekkoilijat. Myös crossfittaajille loikkatreeni sopii hyvin tukemaan omaa harrastusta. Loikkatreeni on erityisesti kesäaikaan eli peruskuntokaudella lentopalloilijoille tyypillinen harjoitus. Sen avulla haetaan lisää ponnistusvoimaa kauden peleihin, Esko lisää.

Eskon ja Kunnarin suunnittelema loikkatreeni on jalkojen ponnistusvoimaa ja räjähtävyyttä kehittävä neljän viikon harjoitusohjelma, jossa jalkojen voimaa kehitetään loikka- ja hyppyharjoitusten muodossa. Kullekin harjoitusviikolle on kaksi erilaista harjoitusta, joista toinen harjoitus on suunniteltu tehtäväksi portaissa ja toinen tasamaalla. Sovellus kertoo valmentajan tapaan, mitä liikettä tehdään ja kyseisen liikkeen toistomäärät. Videot havainnollistavat tehtävän liikkeen. Sovellus ohjeistaa myös tekemään harjoitusohjelman alussa ja lopussa kuntotestin, jonka avulla voi todentaa harjoittelun aikaansaamia tuloksia.

Maksullinen Jumps with Antti & Olli -niminen mobiilisovellus on ladattavissa iOS- ja Android-laitteisiin, eli älypuhelimiin ja tabletteihin. Sovelluksen hinta on 2,69 €, josta Training Apps ohjaa osuuden treenin suunnitelleille urheilijoille. Urheilijat voivat halutessaan ohjata osuutensa tuotoista esimerkiksi hyväntekeväisyyteen, kuten juniorityöhön.

Training Apps Finland Oy on joulukuussa 2013 perustettu tamperelainen startup-yritys, joka jakaa huippu-urheilijoiden osaamista kuntoilijoille. Training Appsin tuottamien sovellusten avulla liikkujat voivat kehittää fyysistä suorituskykyään kuten voimaa, nopeutta ja kestävyyttä. VaLePan lentopalloilijoiden lisäksi Training Appsille vatsalihastreenin on suunnitellut aitajuoksija Noora Toivo. Parhaillaan yrityksessä työstetään seuraavaksi julkaistavia ammattinyrkkeilijä Jussi Koivulan suunnittelemaa nyrkkeilijän kuntopiiriä sekä jääkiekkoilija, Stanley Cup -voittaja Ville Niemisen voimatreeniä. Lisäksi Training Appsilla on tarjolla ilmainen sovellus koko kehon toiminnalliseen harjoitteluun. Kaikki sovellukset ovat ladattavissa iOS- ja Android-laitteisiin.

Teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekes on myöntänyt rahoituksen Training Apps Finland Oy:lle. Training Apps Finland Oy:n taustalta löytyy kolme tamperelaista yritystä: valmennustoimisto Vapaa pudotus Oy, mainostoimisto Värikäs Oy sekä ohjelmistoyritys Haltu Oy.

Lisätietoja antaa:

Training Apps Finland Oy
Johanna Raiskio
040 7366 809
johanna@trainingapps.fi

www.trainingapps.fi
kuvamateriaalia: http://trainingapps.fi/info/

_____________________

Haltu Oy on 2010 perustettu ketterien ohjelmistojen kehittämiseen erikoistunut web- ja mobiiliteknlogioiden osaaja. Palvelemme monipuolisesti erikokoisia asiakkaita tarjoten koko yhteistyöverkostomme voimalla ja muutamme ideat liiketoiminnaksi. Projekteissa hyödynnetään paljon avoimen lähdekoodin teknologioita. Yrityksen henkilömäärä on 10.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs