Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Lennä avaruusaluksella pitkin messukeskusta - mobiilipelin tarjoilee Turku Game Lab

Turun ammattikorkeakoulu

Lennä avaruusaluksella pitkin messukeskusta - mobiilipelin tarjoilee Turku Game Lab

Tiedote.
Julkaistu: 17.08.2015 klo 15:06
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulussa on vuoden vaihteessa alkanut Tekesin Uusi Arvonluonti –ohjelman tutkimushanke Fast Wow Effects Boosting SME Business, jossa rakennetaan pk-yrityksille markkinoinnin tueksi erilaisia wow-efektejä. Tavoitteena on luoda uutta lisäarvoa pk-yritysten tuotteille peliteknologian sekä digitaalisen sisällön avulla (kuten pelit, 3d-mallit, animaatiot, AR-sovellukset ym.). Myös Turun messukeskus on mukana Fast wow-hankkeessa.

Peliteknologian opiskelijat ovat yhdessä pelilaboratorion asiantuntijoiden kanssa toteuttaneet messupelin, jota yleisö voi pelata Turun yleismessuilla​. Pelissä lennetään avaruusaluksella pitkin messukeskusta. Samalla on mahdollista vierailla eri messuosastoilla, joihin telakoidutaan lukemalla pelin avulla symboli messupelin julisteesta.  Mukana on seitsemän eri messuosastoa, joissa jokaisessa on oma uniikki markkeri. Kortteja on yhteensä 27 kappaletta ja pakkoja 500 kappaletta eli 125 innokkainta pelaaja per messupäivä saa kokeilla peliä.

Koska kyseessä on lyhyessä ajassa toteutettu demopeli, eivät kortit sisällä mitään markkinointi- tai tuotemateriaaleja liittyen messuosastoihin, mutta jatkossa tällaiset olisivat mahdollisia. Peli on ladattavissa Googlen ja Applen sovelluskaupoista. 

 

–       Messupeli on lisättyä todellisuutta hyödyntävä mobiilisovellus. Pelin avulla lennetään Turun Messujen osastoille, kertoo projektipäällikkö Taisto Suominen Turun ammattikorkeakoulusta.

Tervetuloa tutustumaan Turun Messuilla 20.-23.8.2015 Turku Game Labin

mobiilipeliin Digimaailmassa (osasto A/101)

sekä pelisimulaatioihin Hyvänolon areenalla (B/5)

 

Hyvän olon areenalla voi tutustua myös ajosimulaattori Neurocariin, jossa mitataan vanhusten ajokykyä. Tämän lisäksi esiteltävänä on hiihtopeli, joka on kehitetty senioreiden kuntoutusta varten. 

–       Osastoillamme voit tutustua asioihin ja ilmiöihin, joita tutkimme tällä hetkellä mm. erilaisissa

TEKES-rahoitteisissa projekteissa. Tarjoamme mielenkiintoisen näyteikkunan laboratorioomme, toteaa yliopettaja Mika Luimula Turun ammattikorkeakoulusta.

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön rahoittama Turku Game Lab on Turun ammattikorkeakoulun ja Turun yliopiston innovointiympäristö, jossa teknisten ja luovien alojen opiskelijat kohtaavat pelinkehityksen merkeissä. Pelinkehityksestä kiinnostuneille tarjolla on tilat ja välineet pelinkehitykseen, sekä monipuolista apua pelialan opettajilta ja asiantuntijoilta. Viihdepelien lisäksi Turku Game Lab palvelee myös alueen elinkeinoelämää, jolla on tarpeita peliteknologioiden hyödyntämisessä ja soveltamisessa omassa liiketoiminnassaan.

Lisätiedot:

Taisto Suominen, projektipäällikkö, Turun AMK, p. 044 907 2053

Mika Luimula, yliopettaja, Turun AMK, p. 040 355 0839

 

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #Excellence in Action

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs