Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Lause - menevä monologi kadonneesta lauseesta pe 16.10. ja la 17.10. Oulun kaupunginteatterissa

Oulun kaupunginteatteri

Lause - menevä monologi kadonneesta lauseesta pe 16.10. ja la 17.10. Oulun kaupunginteatterissa

Tiedote.
Julkaistu: 13.10.2015 klo 09:30
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Heikki Huttu-Hiltusen kirjoittaman ja ohjaaman, ja Pekka Heikkisen tähdittämän vierailuesityksen keskiössä on auto-onnettomuuden kokenut ihminen. Toipumisen aikana tutustutaan uudelleen kieleen. Kielellä on monet kasvot – kuinka monenlaista puhetta ihminen eläessään saa kuulla! On virkakieltä ja puhekieltä, totuuden ja valheen kieltä, sodan ja rauhan kieltä. Mutta kuinka merkityksellistä kaikki puhe on? Ja onko joskus syötävä sanansa?

"Minä päätin olla kirjailija. Mutta. Jotain puuttui. Päätin pistää koko ammattitaitoni peliin, pistää koko eletyn elämän, ja puolet tästä elämättömästäkin mukaan, ihan vereslihalla ajattelin painaa, ettei mitään rakosta jää tulkintaan, että minä olen kirjailija. Kiireestä kantapäähän. 

Näistä lähtökohdista minä lähdin lausetta tavoittelemaan. Kauan se piilotteli. Pitkällisen väsytyksen jälkeen tavoitin sen, mutta se piiloutui työhuoneelle eikä totellut minua. Kävin taisteluun kesyttääkseni lauseeni. Onnistuin. Voi kuinka kaunis siitä minun lauseesta tulikin. Lause oli enemmän kuin minä. Ja silloin jysähti. Kolari. Auto tuhannen mäsäksi. Ja sinne hävisi lause. Sinne hävisi kieli ja puhe. Mykkä ihminen. Pitkä hiljaisuus. 
On opittava kieli uudelleen. Löydettävä lause. Toivuttava taas kerran."

Heikki Huttu-Hiltusen ja Pekka Heikkisen edellinen yhteistyöteos Näillä mennään oli arvostelu- ja yleisömenestys. 

Vierailuesitys Oulun kaupunginteatterin Pikisalissa pe 16. ja la 17.10. klo 19.30. Lue lisää teatterin verkkosivuilla

Lisätietoja: tiedottaja Kaisu Innanen, puh. 044 703 7111, kaisu.innanen@ouka.fi
HUOM! Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita ensi-iltoihin ja muihin esityksiin, liput, yhteydet ja järjestelyt tiedottajan avulla.

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs