Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Lastenkulttuurin superviikot käynnissä Turussa

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Lastenkulttuurin superviikot käynnissä Turussa

Tiedote.
Julkaistu: 18.04.2016 klo 12:35
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Turussa vietetään 18.–29.4.2016 Lastenkulttuurin superviikkoja, jotka tarjoavat hauskaa tekemistä kaikenikäisille lapsille ja myös heidän vanhemmilleen vauvojen värikylvyistä satumuskariin. Kouluikäisille on tarjolla muun muassa nukketeatteria, sukkakeppihevostyöpaja ja musiikkimaalausta. Lastenkulttuurin superviikkojen tapahtumat levittäytyvät ympäri Turkua ja ovat pääasiassa maksuttomia.

Lastenkulttuurin suunnittelija Leena Hiltunen Turun kaupungin vapaa-aikatoimialalta kertoo, että lastenkulttuurin superviikkojen takana on iso joukko turkulaisia kulttuuritoimijoita. 

–Idea tapahtumaan syntyi halusta tehdä paikallista lastenkulttuuritoimintaa tunnetuksi. Turussa järjestetään runsaasti monipuolista ja laadukasta kulttuurikasvatusta. Superviikkojen avulla haluamme nostaa esille eri tahojen tarjoamia palveluita, joihin perheet voivat osallistua ympäri vuoden, toteaa Hiltunen.

Lukuviikolla satuillaan

Valtakunnallisella Lukuviikolla 18.–24.4. Turun pääkirjastossa mm. luetaan ääneen satuja ja vietetään jo perinteeksi muodostuneita kirjallisia naamiaisia. Perjantaina 22.4. henkilökunta pukeutuu kirjallisiksi hahmoiksi ja toivottaa myös asiakkaat tervetulleiksi naamiaisiin.

Manillan kuvataidekoulun näyttely avautuu Nummen kirjastossa maanantaina 18.4. klo 18. Kuvataidekoulun oppilaiden töitä on esillä myös Runosmäen kirjastossa.

Eskarilaisille suunnattu liikkeellinen satutyöpaja järjestetään tiistaina 19.4. Runosmäen kirjastossa ja torstaina 21.4. Nummen kirjastossa.

Nukketeatteri Piironginlaatikko kiertää Lastenkulttuurin superviikoilla kirjastoissa esittämässä kahta eri nukketeatteriesitystä: Kasper ja 9 kultapäistä prinssiä.

Vauvaopastukset Wäinö Aaltosen museossa 20.–21.4.

Vauvaopastukset WAMissa -näyttelykierroksella tutustutaan nykytaiteeseen vauvojen ehdolla eri materiaaleja kosketellen, ääniä kuunnellen ja valoja ja värejä ihmetellen. Opastukset ovat keskiviikkona 20.4. klo 10.30 ja 13.30 sekä torstaina 21.4. klo 13.30. Kierrosten jälkeen järjestettävät työpajat ovat täynnä.

Vauvaviikolla vipinää Seikkailupuistossa ja pääkirjastossa

Huippusuosittua vauvojen ja taaperoiden kulttuuriviikkoa vietetään vapun kynnyksellä 25.–29.4. Seikkailupuistossa ja Turun pääkirjastossa. Vauvaviikko on suunnattu 0–3-vuotiaille, viikon tapahtumiin on vapaa pääsy.

Pikkuväen kulttuuriviikon aikana musisoidaan, loruillaan ja taiteillaan niin suomeksi kuin ruotsiksi. Ohjelmassa on musiikkituokioita, kuvataidetyöpajoja, vauvatanssia sekä elämyksellisiä kulttuurikylpyjä sirkuksesta vauvojen värikylpyyn. Vauvoilla on tänäkin vuonna myös oma laillinen graffitiseinänsä. Muskarimaan sirkuksessa liikutaan, lauletaan ja soitetaan.

Atshii, Atschii Prosit! -vauvateatteriesityksessä seikkailevat parhaat ystävykset pupu ja possu. Sanaton esitys on suunnattu 0–3-vuotiaille. Esitykset ovat keskiviikkona 27.4. klo 18 pääkirjaston Saagassa ja torstaina 28.4. klo 10 Seikkailupuiston Timantti-teatterissa.

Vauvaviikko huipentuu Seikkailupuiston pihalla leikkivallankumoukseen ja Timantti-teatterissa vauvojen vappujuhliin. Maksuttomia vappupippaloita vietetään perjantaina 29.4. klo 14 rytmikkäästi discomeiningillä.

Lasten vaatteiden ja tavaroiden vaihtopöytä Timantti-teatterissa 

Vauvaviikon ajan klo 10–16 Seikkailupuiston Timantti-teatterissa on pehmokylpyjä ja leikkielämyksiä sekä lasten tavaroiden kierrätyspöytä.

Lastenkulttuurin superviikkojen yhteistyössä ovat mukana Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala, Aboa Vetus & Ars Nova, Forum Marinum, Läntinen tanssin aluekeskus, Manillan kuvataidekeskus, Perhekeskus Marakatti, Taitokeskus Juselius, Turun Nuori Teatteri, Turun Suzukikoulu ja Turun taidemuseo.

Lisätiedot ja kaikki tapahtumat Turun kaupungin tapahtumakalenterista:

 

Lisätietoja:

Leena Hiltunen 
Lastenkulttuurin suunnittelija
Kirjastopalvelut
Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs